dinsdag 14 oktober 2008

Een gewaarschuwd man...

13-10-2008
  • Diefstal/wisseltruc op Europalaan te Dilsen, de onbekende manspersoon met de wisseltruc heeft nog eens toegeslagen. Melder was zaterdag aan het winkelen in de GB - Europalaan D/St. Aan de kassa, betaalde hij met bankkaart en vroeg 100 euro extra. Wanneer hij zijn winkelwaren in zijn auto aan het inladen was, wordt hij door een manspersoon aangesproken. Hij had vijf stukken van een euro, en vroeg een briefje van 5 euro. Melder haalde zijn portefeuille boven, en gaf de man het briefje van 5 euro. Vervolgens vroeg hij om een telefoonkaart. Melder had zijn portefeuille nog open. De man wees met een folder naar zijn bankkaart. Melder wees hem dan de weg naar een telefoonwinkel. Ineens hoefde het niet meer. De man verdween. Melder stak zijn portefeuille weg. Thuis gekomen, wilde hij zijn geld uit zijn portefeuille wegleggen. Merkt dan op dat het geld volledig ( 220 euro ) weg is.
  • Wapens/munitie op Europalaan te Dilsen, een jongeman uit Dilsen fietst over het fietspad de brug op richting Opoeteren en werd tweemaal beschoten vanuit de duisternis. Hij werd eenmaal geraakt aan de arm doch enkel een blauwe plek. In de politiezone Maasmechelen is er een gelijkaardige melding en een onderzoek wordt ingesteld.

14-10-2008

  • Sluikstorten op Vlessersweg te Dilsen, thv de akkers en weilanden werden afgelopen dagen enkele autobanden, een oude bloempot en een zak PMD gestort.
  • Diefstal op Rechtestraat te Dilsen tnv Stad, tijdens de braderie te Stokkem werden op meerdere plaatsen standpijpen van de waterleiding geplaatst. Thans blijkt dat er een ontbreekt die in Stokkem heeft gestaan.
  • Verkeersongeval vlucht op Van Eycklaan te Maaseik, onbekende heeft tegen voertuig van C.J. uit Dilsen gereden.
  • Sturen onder invloed op Rotemerlaan te Maaseik om 11.20 uur, S.J. uit Maaseik blaast positief, intrekking rijbewijs.
  • Diefstal op Witbeekweg te Maaseik, betreft diefstal van 9 metalen "sledes" gebruikt voor het verplaatsen van transportbanden waarop de champignonskweek wordt geplaatst. Verder onderzoek.
  • Aantreffen geseind persoon : L.L. uit Weert(NL) werd afgelopen weekend gearresteerd door de politie Weert, het betrof de derde en laatste verdachte van de gewapende overval op een juwelier uit Maaseik dd 24/09/2008.

Opgelet voor wisseltruc!!!

In de Belgisch-Nederlandse grensregio is een dief aan het werk die gebruik maakt van een wisseltruc. Betrokkene spreekt zijn slachtoffers, meestal ouderen, aan ter hoogte van supermarkten. Hij vraagt om wat kleingeld te wisselen. Wanneer het slachtoffer zijn/haar portefeuille opent vraagt hij tevens of hij een telefoonkaart kan krijgen en “kijkt” ondertussen even mee in de portefeuille. Hiervan maakt hij gebruik om geld uit de portefeuille te stelen zonder dat het slachtoffer dit merkt.

De dader is een man van rond de 50 jaar, 1.65m à 1.70m groot en drager van een kleine snor. Hij is steeds zeer deftig gekleed en hij spreekt gebrekkig Duits.
Gelieve aandachtig te zijn wanneer U wordt aangesproken om geld te wisselen.