woensdag 27 april 2011

Infosessie wegcode voor Wegkapiteins

...

Fietsen in groep, vooral met groepen kinderen en jongeren, is in het hedendaagse verkeer niet altijd zonder risico.

Hoe mensen, die groepen fietsers begeleiden, zich moeten gedragen in het verkeer en welke hun rechten en plichten zijn, daarover organiseert het provinciebestuur een infosessie “wegcode voor wegkapiteins”.

Onder groepen verstaat de wetgeving: groepen van 15 tot 150 fietsers. Groepen met minder dan 15 fietsers worden door het verkeersreglement niet beschouwd als “fietsers in groep”. Zij kunnen geen aanspraak maken op de begeleiding van wegkapitein.

Ben je lid van een jeugd- of sportvereniging en maak je dikwijls verplaatsingen in groep per fiets? Ben je leerkracht en maak je met de klas frequent korte verplaatsingen (wekelijks sportuurtje of klasuitstappen)? Maak je met de seniorenbeweging vaak recreatieve uitstappen met de fiets? Aarzel dan niet en schrijf je in voor deze infosessie.

Wie?
Iedereen die optreedt als Wegkapitein (dit zijn niet de gemachtigde opzichters, groepsleiders of gemachtigde signaalgevers maar wel mensen die groepen fietsers begeleiden); jeugd-, sport-, seniorenverenigingen, onderwijs, …

Wanneer? 9 juni 2011

Waar? Provinciehuis, Boudewijnzaal, Universiteitslaan 1 te Hasselt (ingang via Bosstraat! kant van het KBC-gebouw)

Uur van 19.00u tot 20.30u

Prijs gratis

Inschrijven is verplicht vóór 31 mei 2011.

Inschrijven (of voor meer info) enkel via e-mail: mobiliteit@limburg.be.

Duidelijk naam, adres en organisatie vermelden!

De provincie Limburg bezorgt je op de infosessie een volledige uitrusting voor wegkapitein (een fluohesje, C3-stopbordje en een driekleurige armband)!