zondag 29 april 2012

Rust(huis) verstoord!

28-04-2012
  • Verkeersongeval Vlucht op de Waterlozeweg te Maaseik om 12.00 uur. B.J. (15j) verleent op zijn fiets geen voorrang van rechts aan een onbekende bestuurder in een zwarte jeep en komt ten val. De jeep rijdt door. 
  • Diefstal moto op Kloosterbempden te Maaseik om 13.00 uur. Moto BMW van V.P. uit Susteren (NL) werd gestolen. 
  • Diefstal op V Eycklaan te Maaseik. Twee nummerplaten gestolen. 
  • Poging diefstal braak op M Koningstraat te Maaseik. In het rusthuis op de Monseigneur Koningstraat werd op zaterdag 28 april een poging tot diefstal met braak ondernomen. Nadat een ruit werd ingeslagen, werd de afgesloten kantoorruimte aan de voorzijde van het gebouw binnen gedrongen. Het betreft hier een gedeelte van het gebouw waar zich enkel burelen bevinden. Er werd vervolgens tevergeefs getracht om de aanwezige brandkluis te openen met gebruik van een hoeveelheid springstof. Er zijn geen gewonden gevallen. De daders zijn hoogstwaarschijnlijk zonder buit moeten vluchten en zijn nog op te sporen. Recent werd een gelijkaardig feit vastgesteld bij een bankinstelling in het centrum van Maaseik. Ook toen zijn de daders zonder buit moeten vluchten. Hoewel de feiten zich nu tijdens de dag hebben voorgedaan, heeft niemand van de aanwezige bewoners, bezoekers of personeel iets opgemerkt van de feiten. Een buurtonderzoek bleef voorlopig ook zonder resultaat. Het Gerechtelijk Labo van de Federale Politie en de Dienst Springstoffen (DOVO) werden door het parket te Tongeren ter plaatse gevraagd voor verder onderzoek. Eventuele getuigen welke verdachte gedragingen hebben opgemerkt in de onmiddellijke nabijheid van het rusthuis / ziekenhuis Maaseik tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen zich steeds melden bij PZ MAASLAND op het nummer 089/56.92.11 of het algemeen noodnummer 101. Anonimiteit is verzekerd. 
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 15.00 uur. M.A. (67j) uit Maaseik komt in aanrijding met B.R. (43j) uit Maasmechelen die uit de Gremelsloweg kwam gereden. 
  • Verkeersongeval op de Spreeuwerstraat te Maaseik om 16.00 uur. S.F. (59j) uit Diest komt met zijn moto ten val in een bocht.
29-04-2012
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 03.20 uur. V.D. (30j) uit Maaseik krijgt ree tegen wagen. 
  • Aanstalten sturen onder invloed op Rotemerlaan. V.N. (20j) uit Kinrooi blaast “P”, rijbewijs ingetrokken.