zaterdag 23 mei 2015

Glasbak!


22-05-2015
  • Verkeersongeval op Prinsenhof te Maaseik om 15.30 uur. K.M. (70j) komt met haar fiets uit de Bosstraat gereden in de richting van de rotonde Bospoort. Ze volgt haar man. D.A. (24j) uit Kinrooi komt uit de Pelserstraat gefietst. Beiden komen op het kruispunt Bosstraat - Pelserstraat in aanrijding. K.M licht gekwetst naar ziekenhuis.
  • Verboden wapen op Weertersteenweg te Maaseik om 16.30 uur. M.D. (21j) uit Roermond (NL) wordt in het bezit aangetroffen van een stroomstootwapen.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 15.30 uur. Fietser aangereden door wagen, EAF.
  • Vuurtje stoken op O Kerkstraat te Dilsen. Werd gedoofd.
  • Verkeersongeval/dronken sturen op Boyen te Dilsen om 18.00 uur. C.G. (60j) blaast P, zij heeft tegen omheining woning gereden.
  • Poging diefstal braak op Rijksweg. Slot gemanipuleerd doch niet binnen.

23-05-2015
  • Vandalisme op Vlessersweg te Dilsen om 01.45 uur. Glas op een auto gegooid.

Speuractie te PZ MAASLAND – 3 daders gevat !

Op vrijdagnamiddag 22/05 werd het straatbeeld te Rotem opgeschrikt door een groot aantal politiemensen met bijstand van de Federale politie (speurhond en politiehelikopter)  die een ruime terreindoorzoeking uitvoerden op zoek naar de ontvluchte verdachten.

Aanleiding was een noodoproep waarna de politie een controle uitvoerde aan een woning te Rotem. Een dader werd in de woning gearresteerd. Twee verdachten hadden de woning kunnen ontvluchten, waarna de politie de achtervolging heeft ingezet.  Een dader werd tijdens zijn vlucht te voet bijna onmiddellijk gearresteerd.

Een tweede verdachte hield zich schuil in een nabijgelegen bosje. Ook hij kon worden gevat met bijstand van de bijgeroepen speurhond onder het toezicht van de politiehelikopter, wat wijst op een vlotte samenwerking tussen de lokale en federale politie.   

Alle drie de betrokkenen zijn welgekend voor het gerecht en politie voor diverse antecedenten waaronder drugs en diefstallen. Het verder onderzoek wordt gevoerd door PZ Maasland onder leiding van het Parket Limburg.

Mogelijks dat betrokkenen nog worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, zoniet zullen zij zich later dienen te verantwoorden op de rechtbank.