vrijdag 9 oktober 2015

Wééral géén gedwongen samenwerking !!!!!!!!!!!!!


08-10-2015
  • Heterdaad diefstal braak op Molenveld te Dilsen om 12.30 uur. Inbraak in woning. Een bewoonster heeft 2 verdachten te voet de vlucht zien nemen in de richting van Tugela. Ploegen Maasland doen een zoeking in de omgeving en kunnen een verdacht voertuig aantreffen. De achtervolging wordt ingezet met bijstand van ploegen Noordoost Limburg en Lanaken-Maasmechelen. Uiteindelijk rijdt het vluchtende voertuig zich vast in een doodlopende straat. De verdachten nemen te voet de vlucht door het aangrenzende bos. In samenwerking met de politiehelikopter kan 1 verdachte gelokaliseerd worden dewelke zich verstopt had in struikgewassen. De verdachte wordt geboeid en gefouilleerd en overgebracht naar het commissariaat. Verdachte D.G. (38j) uit Heerlen (NL) is gekend voor tal van gerechtelijke feiten. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Merci RAGO, NOL én LAMA voor de bijstand. 
  • Diefstal braak op Kapelstraat te Dilsen. Binnen via vliegenraam in woning. Nog niet geweten wat weg is, zie samenhang feiten Molenveld. Sporenonderzoek.
  • Verkeersongeval op Rachels te Dilsen om 14.45 uur. M.N. (39) volgt Rachels en rijdt voorbij het groene verkeerslicht met de bedoeling richting Maasmechelen te rijden. D.D. (60j) volgt Rijksweg en negeert het rode licht met een botsing tot gevolg. Takeling.
  • Aantreffen gestolen voertuig op Kruisveldstraat te Dilsen om 18.50 uur. Voertuig mogelijk betrokken bij feiten Molenveld. Verder onderzoek.
  • Verdacht voorwerp/Drugs?? op Bakkershoefstraat te Dilsen om 19.40 uur. De politieploeg krijgt melding van een zak met wit poeder in de Bakkershoefstraat. Ter plaatse zien zij een hoop wit poeder liggen, uit nazicht blijkt dit om meel te gaan.

09-10-2015
  • Diefstal braak heterdaad op Slakkenstraat te Dilsen om 07.00 uur. Inbraak in de buurtwinkel. Sigaretten gestolen. Er zijn aanwijzingen naar de dader. Verder onderzoek.