woensdag 8 februari 2017

ANPR bewijst zijn nut ...

07-02-2017

  • Verkeersongeval op Monseigneur Koningsstraat te Maaseik om 13.54 uur. Aanrijding tussen twee personenwagens aan de hoofdingang van het ziekenhuis. Enkel stoffelijke schade. EAF. PV werd opgesteld.
  • Verkeersongeval op Kempenstraat te Dilsen-Stokkem om 16.30 uur. Het 71-jarige slachtoffer reed met haar fiets op het fietspad langs de Maas. Aldaar wordt het fietspad onderbroken door twee slagbomen. De slagbomen sluiten als er een vrachtwagen aankomt. Wanneer het slachtoffer onder de slagbomen doorrijdt, sluiten deze en wordt zij geraakt aan het hoofd en komt hierbij ten val. Aangifte ten burele. PV opgesteld.
    Controle door wijkagent op 08-02-2017. Als het werfverkeer voorbij een oog rijdt, gaan de slagbomen zeer snel dicht. Er zal naar een oplossing worden gezocht.
  • Verlies van olie op Diestersteenweg te Maaseik. Op het rijvak richting Neeroeteren is er een oliespoor van ongeveer 20 meter lang. Brandweer zal het wegdek reinigen.

08-02-2017

  • Verzekering. Een Audi A6 onttrok zich vorige week aan een controle van het ANPR-voertuig te Maaseik. Hierbij reed het voertuig terug richting Nederland over de Maasbrug. Na een gerichte controle hebben wij het voertuig vandaag kunnen intercepteren. Geen geldig keuringsbewijs noch verzekeringsbewijs. Voertuig werd getakeld en PV opgesteld. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition.
  • Brand van een voertuig op Kolonel Aertsplein te Maaseik. Betreft een brand van een Citroen Berlingo in de ondergrondse garage. De brandweer is onderweg. Lichte rookontwikkeling. De brand werd geblust door de eigenares van het voertuig. Geen evacuatie meer nodig.