maandag 26 juni 2017

Hopelijk wordt het hun zwanenzang!


25-06-2017

  • Winkeldiefstal heterdaad op Bleumerstraat te Maaseik om 12.15 uur. Twee jongemannen betreden de krantenwinkel en graaien de kassa leeg. Uitbater is op het moment van de feiten aan de achterzijde van de winkel. Via buurtonderzoek en bewakingsbeelden kunnen de twee mannen geïdentificeerd worden, het betreffen de 19-jarige L.G. en de 18-jarige M.D., beiden gekend voor meerdere feiten. De politieploeg gaat naar het verblijfsadres en treft de twee verdachten ter plaatse aan. Mee ten burele. Tijdens huiszoeking wordt het gestolen geld aangetroffen. Arrestatie en de snelrechtprocedure wordt toegepast. Woensdag verschijnen ze voor de rechtbank.
  • Vechtpartij op Markt te Maaseik om 19.30 uur. Gevecht tussen twee mannen waarbij met stoelen en tafels gegooid wordt. Tafel gesneuveld. PV opgesteld.
  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 20.55 uur. C.B. (50j) rijdt over de Koning Boudewijnlaan in de rijrichting van Ophoven. Hij moet uitwijken voor iets en rijdt de Boudewijnlaan over, waarna hij overkop gaat en in het weiland terecht komt.

26-06-2017

  • Hinder door dieren op Dorpsstraat te Dilsen. Een bewoonster komt melding maken van een agressieve zwaan op de Dorpstraat in Lanklaar. De auto van mevrouw staat daar geparkeerd en wanneer ze wilde vertrekken werd de auto aangevallen door een zwaan. Deze pikt op de auto met het gevolg van krassen en kleine deukjes door de snavel van het dier. De zwaan zit aan de Beau Sejour onder de brug met kuikens. Ze is agressief naar alles en iedereen die voorbij komt. Vorig jaar heeft zich hier hetzelfde tafereel afgespeeld. Mogelijks is het dezelfde zwaan. Natuurhulpcentrum komt ter plaatse.