dinsdag 22 mei 2018

Ze doen veel stof opwaaien!


21-05-2018

  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 13.15 uur. V.G. (30j) rijdt met zijn Audi achterop de Rexton van W.M. (62j) uit Aachen(DL).
  • Verkeersongeval vlucht op de Prinsenhoflaan te Maaseik om 19.20 uur. G.H. krijgt een aanrijding met een scooter. De bestuurder zet het op een lopen. Uiteindelijk had de eigenaar van de bromfiets deze uitgeleend. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op Nieuwe Weerd te Dilsen om 12.00 uur. R.H. (75j) en P.M. (76j) zijn aan het fietsen op het fietsroutenetwerk. Zij fietst even in de grasberm en wanneer zij terug op het fietspad komt, raakt zij haar man. Beiden komen ten val en worden ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.
  • Val fietser op Mulheim te Dilsen om 16.00 uur. C.M. (79j) uit Lanaken is met de fiets gevallen. Ze is licht gekwetst.
  • Verkeersongeval op de Groenstraat te Dilsen om 23.15 uur. R.D. (63j) uit Maaseik komt terug met zijn scootmobiel van een café in Maasmechelen. Een honderdtal meter voor de waterski wil meneer een plasje maken tegen de boom en komt ten val. Hij had iets te diep in het glas gekeken en wordt voor verzorging overgebracht naar ZMK.

22-05-2018

  • Sturen zonder gordel/Moeilijkheden met persoon op A Sauwenlaan te Maaseik om 09.00 uur. Interceptie van T.H. (30j) uit Maasmechelen die zonder gordel rijdt. Overtreder betwist de overtreding en stelt zich agressief en weerbarstig op. Hij wordt even ter afkoeling mee ten burele genomen.
  • Oplichting op P Breughelstraat te Maaseik. Een 86-jarige vrouw heeft een week geleden twee Nederlanders aan de deur gehad die zich uitgeven voor meubelstoffeerders. Zij willen een fauteuil van mevrouw in orde maken. Zij nemen die mee en zouden die afgelopen vrijdag terugbrengen. Maar dat is niet gebeurd. Wij nemen telefonisch contact op met de man uit Roermond. Hij begint af te lopen en heeft het blijkbaar over een andere zaak waarin hij ook ruzie heeft met mensen uit Maaseik die niet akkoord zijn met zijn werkwijze. Uiteindelijk heeft hij door dat dit om een andere zaak gaat en hij zal morgen de fauteuil terugbezorgen aan mevrouw. Blijkbaar zoekt dit bedrijf welgestelde oudere mensen op in regio Maaseik om meubels en tapijten te reinigen of te stofferen tegen hoge prijzen. Meestal  komt de familie er dan achter en zijn ze niet akkoord met de gang van zaken.