woensdag 10 oktober 2018

Dat belooft!09-10-2018  • Diefstal op Kerkplein te Maaseik. Juwelen gestolen uit woning. Geen braaksporen.
  • Sturen onder invloed op K Albertlaan te Maaseik om 14.00 uur. S.N. (31j) blaast P.
  • Verkeersongeval op de Kluisstraat te Maaseik om 15.50 uur. Fietser C.L. (78j) ligt op het fietspad in de fietstunnel. Een getuige meldt ons dat de fietser moest uitwijken voor een groep schoolgaande fietsers dewelke uit tegengestelde richting kwamen. Hij verloor zijn evenwicht en viel tegen de muur van de tunnel. Naar ziekenhuis met een snijwond aan het hoofd.
  • Poging oplichting op De Schiervellaan te Dilsen om 16.00 uur. Een Nederlandstalige man geeft zich uit voor een incassobureau en beweerde dat meldster een schuld van 69 euro heeft. En dat dit bedrag reeds opgelopen was tot 1000 euro. Als zij akkoord zou gaan tot onmiddellijke betaling zou het bedrag naar 500 euro gebracht worden. De verbinding werd verbroken. Enkele dagen later krijgt ze een email met de vermelding dat ze akkoord was gegaan tot betaling van 499.99 euro. De gegevens voor de betaling werden vermeld. De email gebeurde door info@i-aktar.de. Niet op ingegaan.
  • Loslopende honden op Pannenhuisstraat te Dilsen om 16.00 uur. 2 Staffords + Pincher lopen over de Boslaan tussen de voertuigen. Hondenvanger in kennis gesteld. De eigenaar komt ter plaatse. Is niet de eerste keer dat zijn honden vrij rondlopen. GAS-PV opgesteld.
  • Sturen zonder rijbewijs/negeren bevel bevoegd persoon/Drugs op O Kerkstraat te Dilsen om 21.00 uur. Een 15-jarige jongen op een scooter wordt onderschept. Zijn scooter haalt snelheden boven de 70km/u. Hij weigert een speekseltest en is verbaal zeer agressief. Mee ten burele. Zijn vader komt ten burele. De jeugdrechtbank wordt in kennis gesteld.