woensdag 11 september 2019

Fietsverschuur!

10-09-2019

  • Vechtpartij op B Philipslaan te Maaseik om 15.55 uur. Na schooltijd is er een discussie in een groep tienermeisjes van verschillende scholen. Er is wat duw- en trekwerk. Meisjes werden geïdentificeerd en aanzeggingen bij de ouders werden gedaan.  
  • Poging diefstal fiets op Tivoli te Dilsen om 14.30 uur. Fiets werd uit een schuur achter de woning gehaald. Fiets werd verder in een veld aangetroffen.
  • Diefstal heterdaad op Ritserstraat te Dilsen om 15.00 uur. Een 27-jarige Dilsenaar ontvreemdt een ijzeren drinkbak uit een weide om te verkopen bij een ijzerhandelaar. De eigenaar had de verdachte gezien en aangesproken. De verdachte bekent de feiten en zei dat hij dacht dat het oud ijzer was. PV opgesteld. 
  • Diefstal fiets op Kasteelstraat te Dilsen om 16.30 uur. Zwartroze meisjesfiets werd gestolen aan gevel woning, was niet afgesloten.

11-09-2019

  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 12.30 uur. T.A. (57j) uit As rijdt tegen de rotonde Boslaan/Nationaal Parklaan. Zij wordt gekwetst overgebracht naar het ZOL te Genk. Voertuig getakeld.
  • Sturen onder invloed op B Philipslaan te Maaseik om 00.05 uur. Interceptie voertuig tegen hoge snelheid. C.K. (35j) legt positieve speekseltest af. Intrekking rijbewijs.
  • Vandalisme op Kanaalstraat te Maaseik om 00.10 uur. Brandblusser werd leeggespoten voor de woning door jeugd, jongens en meisjes.
  • Oplichting op Spreeuwerstraat te Maaseik om 11.00 uur. Een bewoner plaatst een item te koop op de site van 2dehands.be. De onbekende koper/verdachte stuurt een link van 1 cent "dan weet ik dat je geen oplichter bent". Slachtoffer vult alles in op de link die de onbekende dader(s) hem stuurt. Opeens gaan er enkele duizenden euro’s van zijn rekening af. Slachtoffer heeft onmiddellijk alles geblokkeerd en de dienst fraude van de ING-bank gebeld. Verrichting werd tegengehouden. Verder onderzoek.




Verkeersactie 10/09/2019 van 13.00-21.00 uur.




2 x OI: parkeren rechts tov de rijrichting.
1 x OI: parkeren op trottoir + verkeerd gebruik 4-richtingaanwijzers.
4 x OI: negeren C1.
1 x OI: inhalen op fietsstraat.
1 x OI: vervallen keuring.
1 x OI: gebruik gsm.
1 x OI: buitenlander (nl) : Parkeren op fietspad + rechts parkeren tov de rijrichting.


2 x PV: keuring.
1 x PV: In gevaar brengen zwakke weggebruikers + onaangepaste snelheid.
1 x PV: Overlading + ladingzekering en administratieve keuring.




Alcohol:


Totaal : 332 Samplertesten


1 positieve ademtest voor Echtenaar(NL), inhouding rijbewijs + boete van 1260 euro.