donderdag 31 oktober 2019

Boerenpaard zonder -verstand?

30-10-2019

  • Hangjongeren op Muntplein te Maaseik om 20.40 uur. De politieploeg is snel ter plaatse maar jongeren zijn verdwenen. Jongeren zijn gekend.
  • Elektriciteitsstoring op Dorpsstraat te Dilsen om 15.30 uur. De verkeerslichten en alle andere stroom zijn in de buurt uitgevallen. Om 15.40 uur is alles terug in orde.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 15.44 uur. Bestuurster S.K. (27j) voegt direct na het voorbijsteken in voor de vrachtwagen van S.T. (19j) uit Weert (NL) en remt dan voor het oranje verkeerslicht thv het kruispunt met de Heuvelsvenlaan. De chauffeur voert een noodstop uit doch kan een aanrijding niet meer vermijden. De bestuurster dient bevrijd te worden door de brandweer en wordt overgebracht naar het ziekenhuis te GENK. Zowel de vrachtwagen als de personenwagen dienen getakeld te worden. Aan de vrachtwagen werden diverse technische mankementen vastgesteld zoals inbreuken op de ladingzekering en versleten banden waarvoor de nodige PV’s werden opgesteld.


31-10-2019

  • Verkeersongeval op de V Eycklaan te Maaseik om 07.25 uur. Een verlichtingspaal op de parking van het cultureel centrum in Maaseik werd volledig omver gereden. D.D. (42j) dacht dat hij nog in neutraal stond met zijn wagen terwijl hij op zijn gsm bezig was. Zijn voertuig bleek echter in Drive te staan, waarop hij tegen de paal is gereden. 
  • Loslopende dieren op B Henrylaan te Dilsen om 02.20 uur. Ter plaatse wachten twee nachtwandelaars de politieploeg op vlak bij drie enorme boerenpaarden. Ze lopen een tuin in en beschadigen hierbij twee geparkeerde wagens. Uiteindelijk komt de eigenaar ter plaatse en samen met familie en vrienden kan hij de paarden terug in de weide plaatsen. De schade worden geregeld.