woensdag 23 oktober 2019

Van om- naar voorleiding!

22-10-2019

  • Niet-verzekerd voertuig op Bleumerpoort te Maaseik om 15.10 uur. C.A. (27j) uit Genk heeft geen verzekering, takeling voertuig.
  • Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 16.30 uur. J.G. (28j) fietst vanuit de richting van het oude ziekenhuis en in de tegengestelde rijrichting. D. (47j) komt uit de Loerstraat en rijdt naar de Philipslaan toe en komt in botsing met de fietser. 
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 14.50 uur. Controle voertuig hoge snelheid op Rijksweg, druk verkeer, zwalpt. Bestuurder B.S. (52j) uit Maasmechelen blaast P, intrekking rijbewijs. 
  • Drugs/handel op Vilvertstraat te Dilsen om 19.00 uur. Tijdens een lokale verkeersactie van de PZ Maasland worden 2 achter elkaar rijdende voertuigen omgeleid en gecontroleerd. In het eerste voertuig van C.A. uit Dilsen worden enkele grote vuilniszakken met cannabisplanten aangetroffen. In het tweede voertuig is eveneens een sterke cannabisgeur aanwezig. Bij de twee Nederlandse verdachten worden enkele GSM’s en een grote som geld aangetroffen. Hun schoenen dragen sporen van cannabis. Arrestatie. Recherche in kennis voor verder onderzoek. Huiszoeking bij de eerste verdachte levert een droog- en knipruimte voor cannabis op. De drie verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

23-10-2019

  • Vandalisme op Tienstraat te Dilsen om 08.30 uur. Op een werf werd PU-schuim overal opgespoten door onbekenden.