dinsdag 21 januari 2020

Hopelijk knippen we hem!!

20-01-2020

  • Diefstal/bedreiging op Heppersteenweg te Maaseik om 15.55 uur. Een man komt aan de deur bij een bejaarde dame en wil haar schaar slijpen voor 100 euro. Meldster wil dit niet, wil deur terug dicht doen, maar de persoon had zijn voet er tussen steken en is dan woning binnengekomen. Hij heeft een schaar van meldster geslepen maar heeft dan meer dan 100 euro mee genomen. De man was heel opdringerig en kwam dreigend over. Man zou zich verplaatsen met een kleine witte wagen en was groot van gestalte. Getuigen die meer info kunnen verschaffen kunnen dit doen op 089/569211 of een mail aan PZ.Maasland@police.belgium.eu.
  • Diefstal op Ophovenstraat te Maaseik om 22.15 uur. Een blonde vrouw met kort haar wandelt de nachtwinkel te Neeroeteren in. Er is niemand op dat moment in de winkel. De vrouw ziet haar kans schoon en neemt 2 flessen witte wijn uit de frigo en wandelt zonder te betalen de nachtwinkel uit. Uitbaatster komt in de winkel en ziet dat er niemand meer is. Ze herbekijkt de beelden en ziet de diefstal op beeld.
  • Drugs op Vilvertstraat/Bergeindestraat te Dilsen om 15.00 uur. Tijdens een algemeen verkeerstoezicht draait zich een voertuig om teneinde de controle te ontlopen. Korte achtervolging en interceptie. Bij het openen van de laadruimte nemen de inspecteurs een geur van verdovende middelen waar. In de laadruimte staan er meerdere kartonnen dozen met enkele honderden cannabisplanten. Arrestatie van de 26-jarige Maaseikenaar. Huiszoeking bij verdachte levert nog een in werking zijnde plantage op. Verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.


21-01-2020

  • Diefstal fiets op Boomgaardstraat te Maaseik om 16.00 uur. Een getuige ziet een man een fiets stelen. Het betreft de 36-jarige man die vorige week eveneens enkele tentpalen stal op de Markt. De man bekent de feiten. Verder onderzoek naar andere feiten.
  • Vandalisme op B Philipslaan te Maaseik om 12.00 uur. Raam van voertuig werd stuk geslagen. Er werd niets uit het voertuig ontvreemd.
  • Diefstal braak op Ondernemerspark te Dilsen om 01.00 uur. In een bedrijf werden twee VW golfs gestolen. Sporen- en verder onderzoek.
  • Wateroverlast op Kapelstraat te Dilsen om 05.20 uur. Straat staat gedeeltelijk onder water. De huizen liggen wat hoger en hebben voorlopig geen last. De watermaatschappij doet herstellingen.