woensdag 1 januari 2020

Opgelet met verificaties van uw bankrekeningnummer!

31-12-2019

  • Bedelaar op Arnold-Sauwenlaan te Dilsen-Stokkem om 09.59 uur. Een meisje belt overal aan. Ze spreekt een vreemde taal. Ter plaatse patrouille in de omgeving. Niemand meer aangetroffen. Er zijn ook geen nieuwe meldingen meer binnengekomen.
  • Opzettelijke beschadigingen op Houtstraat te Maaseik. Onbekenden hebben een deuk gestampt in de garagepoort. Geen vermoedens naar de daders. PV werd opgesteld.
  • Misbruik van vertrouwen op Kattendaalstraat te Maaseik. Het slachtoffer bood via tweedehands.be een item aan. De mogelijke koper vraagt om het bankrekeningnummer via een link te laten verifiëren bij tweedehands.be. Betrokkene doet dit een aantal keer omdat het telkens mislukte. 's Avonds stelt men dan vast dat er geld werd afgehaald van de rekeningen. PV opgesteld. 
  • Verkeersongeval op Van Eycklaan te Maaseik om 17.22 uur. Een 18-jarige fietser reed met zijn fiets over het fietspad wanneer bij een geparkeerd voertuig de deur open gedaan werd en het tot een aanrijding kwam. Betrokkene raakt ten val en heeft minieme verwondingen en schade aan kleren en fiets. Alles gaat onderling geregeld worden. 

01-01-2020

  • Brand op Javanastraat te Maaseik om 0.38 uur. Een vuurpijl is terecht gekomen in de haag. Brandweer blust. ± 10.0 meter haag is weggebrand. De feiten gaan aangeven worden aan de verzekering.
  • Heterdaad diefstal op Kloosterbempden te Maaseik om 03.24 uur. Een dronken feestvierder steelt een iPad. Betrokkene wordt staande gehouden door de beveiliging. De 19-jarige verdachte werd ten burele verhoord en PV werd opgesteld.


Er zijn verschillende oproepen binnengekomen van het afschieten van vuurwerk in de stad Maaseik en in de stad Dilsen-Stokkem. Onze ploegen hebben patrouilles uitgevoerd in beide steden.