donderdag 31 december 2020

VEILIGE ROETSJ NAAR 2021 !!

30-12-2020

  • Vuurwerk op Fortstraat te Maaseik om 17.00 uur. Melding van vuurwerk in de buurt van de kerk in Opoeteren. Nazicht is negatief.
  • Vuurwerk op Neeroeterenstraat te Maaseik om 19.00 uur. Melding van vuurwerk in het bos ergens. Staan stil en patrouille in de omgeving, beiden negatief.
  • Heterdaad Diefstal braak op Steenweg naar Neeroeteren te Dilsen om 18.20 uur. Bewoner komt net toe aan zijn woning en ziet het licht uitgaan hoewel er niemand thuis is. Ter plaatse volledige rondgang gedaan in woning met twee ploegen. Daders niet meer aanwezig. Woning werden doorzocht, niets gestolen, werden opgeschrikt omdat de bewoners net thuis kwamen. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval vlucht op de A Sauwenlaan te Dilsen om 22.40 uur. Een voertuig heeft tegen de gevel van een woning gereden. Veroorzaker is gekend en verder onderzoek volgt.

REMINDER

Kort voor de roetsj en voor/na/samen met alle bijhorende nieuwjaarswensen ook nog even vanuit het principe dat een verwittigd persoon er 2 waard is.... afzonderlijk nog even ter herinnering de Coronaregels oudejaarsavond:
- 1 knuffelcontact mag langskomen;
- buiten kan men samenkomen met maximum 4 mensen;
- de avondklok geldt van 0.00 uur tot 5.00 uur. Let op in Brussel en Wallonië gelden andere regels;
- er geldt een algemeen nationaal vuurwerkverbod 🎆;
- reizen in eigen land is geen probleem. Voor het reizen naar het buitenland gelden strengere regels. Voor wie terugkeert uit een rode zone moet verplicht in quarantaine en moet een coronatest afleggen;
- winkelen kan, maar alleen en maximum 30 minuten (per winkel).
Wie de coronamaatregelen overtreedt, riskeert een boete van 250 euro. De boetes voor deelnemers aan een georganiseerd lockdownfeestje zijn opgetrokken tot 750 euro en voor de organisatoren tot maximaal 4000 euro.