zondag 6 juni 2021

Achter het net gevist!?

05-06-2021

  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 14.10 uur. Kop-staart aanrijding tussen twee bestuursters aan de rode verkeerslichten. EAF.
  • Visvangst/Kamperen Op Houtweg te Maaseik om 14.45 uur. Aan Heerenlaak thv Sporta zou men illegaal kamperen. Vraag tot nazicht. Ter plaatse. Betreffen voornamelijk Duitsers die er even slapen omdat ze aan nachtvissen hebben gedaan. Enkelen zijn nog aan het vissen. Personen geven aan vandaag nog te zullen vertrekken. Kentekenplaten werden genoteerd. Betreffen 3 groepen, visserstenten en visgerei. Alle visverloven zijn in orde, personen werden geïdentificeerd.
  • Verkeersongeval op Sparrendal te Dilsen om 12.00 uur. Ter plaatse aangekomen spreken wij met vier meisjes. Zij wilden naar Terhills rijden met de fiets waarbij één van hen ten val kwam. Ambulance was al vertrokken.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg om 15.30 uur. Kop-staart aanrijding tussen twee bestuurders. Takeling.
  • Winkeldiefstal op Rijksweg te Dilsen om 16.55 uur. Te OKAY wordt een verdachte van verscheidene winkeldiefstallen herkend door de winkeldetective. Ter plaatse arrestatie, huiszoeking bij verdachte en verder onderzoek. Zekere betrokkenheid in 4 diefstallen.  
  • Verdachte toestand/kamperen op Bekaertlaan te Dilsen om 17.40 uur. 8-tal mobilhomes en een hoop voertuigen staan weer langs het kanaal. Betreft een groep welke hier ieder jaar staan. Burgemeester in kennis. Maandag zullen de nodige aanzeggingen gedaan worden.

06-06-2021

  • Corona/Nachtlawaai op Europalaan te Dilsen om 00.45 uur. Een bewoner is op zijn appartement een feestje aan het bouwen in zijn eentje. Muziek keihard, discolichten tot ver op straat zichtbaar. Wanneer de politie aanbelt dooft hij de lichten en doet hij plots alsof hij niet thuis is. Gas-boete wordt opgesteld. Om 3.20 uur wordt de muziek opnieuw aangezet. Hetzelfde verhaal, hij weigert ons binnen te laten, muziek duidelijk hoorbaar. Tweede gasboete voor betrokkene is een feit.