donderdag 3 juni 2021

Nu al? Ze hebben het EK écht gemist!!

02-06-2021

  • Val fietser op Glazentrapstraat te Maaseik om 15.30 uur. C.P. (64j) raakt met de fiets naast de rijbaan en valt op het fietspad.
  • Diefstal fiets op Rotemerlaan te Maaseik om 17.00 uur. Fiets gestolen aan de bushalte van het vaccinatiecentrum.
  • Verkeersongeval op de Plantage te Maaseik om 19.00 uur. B.L. (50j) rijdt zijn Mercedes op de Plantage richting Maastrichtersteenweg. Pizzabezorger M.N. (16j) rijdt met elektrische fiets op het fietspad van de Maastrichtersteenweg (zijde Aldi) komende uit de richting van de Bospoort. B.L. wil rechtsaf draaien richting Bospoort en merkt de aankomende fietser te laat op met een aanrijding tot gevolg.
  • Moeilijkheden met dronken personen op Komweg te Maaseik om 21.55 uur. Groep van +/- 25 Nederlanders is toegekomen omstreeks 21.30 uur om nog wat te drinken. De uitbater heeft dit geweigerd gezien de huidige coronamaatregelen. Hierop is de groep moeilijk beginnen doen, uiteindelijk hebben ze de plaats verlaten. De uitbater gaat in de toekomst security inschakelen.
  • Brand op Europalaan te Dilsen om 17.30 uur. Gras en takken in brand, brandweer blust.
  • Corona/Moeilijkheden met dronken personen/Vechtpartij op N Parklaan te Dilsen om 20.00 uur. Er is veel te veel volk aanwezig in de beachbar aan Terhills. Meerderheid draagt geen mondmasker, meer dan 4 personen aan een tafel, groepjes van soms wel tot 20 personen, bijna allemaal dronken. Er zijn reeds verschillende opstootjes geweest en de sfeer is grimmig bij aankomst van de politieploegen. Het personeel aan de ingang en de security werden al meermaals bedreigd wanneer ze wilden wijzen op de coronamaatregelen. De bar wordt ontruimd en gesloten op bevel van de officier bestuurlijke politie. De ontruiming verloopt zonder incidenten. Even later vindt er in de nasleep nog een vechtpartij plaats waarbij één slachtoffer slagen in het aangezicht krijgt. Dit slachtoffer? is onder invloed en keert zich tegen de vaststellende politie. Hij wordt ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht en zal later verhoord worden. Het hoofd van security heeft en zal verslagen opstellen dat zijn personeel niet veilig kan werken bij de bar. Corona-PV en bestuurlijk verslag wordt opgesteld en er zal overleg volgen om de toekomstige werking te bepalen. Voorlopig zal er gewerkt worden met reservaties tot er een andere oplossing uit de bus komt.