donderdag 24 maart 2022

Tripel recidivisten!

 23-02-2022

  • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 16.25 uur. H.P. (52j) uit Loon op Zand (NL) staat naast de Maastrichtersteenweg met de voorzijde richting Dilsen. Hij wil keren en terug richting Maaseik rijden. Op dat moment komt K.S. (21j) uit Lanaken vanuit de richting Maaseik met een aanrijding tot gevolg. EAF.
  • Openbare dronkenschap op B Philipslaan te Maaseik om 20.00 uur. V.E. weeral stomdronken en weeral in amigo.  
  • Verdachte personen/winkeldiefstal op Rijksweg te Dilsen om 17.25 uur. Personen die eerder gestolen hebben zijn terug in het warenhuis. Betreft drie Roemenen. Betrokkenen betalen de goederen die eerder gestolen werden. PV opgesteld.

24-03-2022

  • Diefstal voertuig op Heirbaan te Dilsen om 03.00 uur. Een wagen, die naast de woning geparkeerd stond, werd gestolen. 
  • Maaseik – Hardleerse tafelschuimer opnieuw betrapt : Politie Maasland arresteerde woensdagavond een 40-jarige man in een brasserie op de Markt van Maaseik. De man consumeerde 12 drankjes en een hoofdgerecht. Toen de zaakvoerder de rekening voorlegde, kon de man niet betalen aangezien hij niet in het bezit was van een bankkaart of cash geld. Hij werd mee naar het politiebureau genomen voor verhoor. Uit nazicht bleek dat de veertiger voor meer dan 200 gelijkaardige feiten gekend is in het hele land en op 22.03.2022 gelijkaardige feiten pleegde in een horecazaak in Genk. Betrokkene werd voor die feiten reeds op 23.03.2022 gedagvaard voor de correctionele rechtbank via de snelrechtprocedure in het kader van de M-werking van het parket Limburg (lik-op-stuk beleid). Voor de nieuwe feiten te Maaseik zal de verdachte eveneens voor de correctionele rechtbank dienen te verschijnen.  Gelet op de beperkte maximumstraf die voor dit misdrijf in het Strafwetboek voorzien is, kan de verdachte voor deze feiten niet aangehouden worden door een onderzoeksrechter.