maandag 15 oktober 2007

Een rustig weekend ...

  • Verkeersongeval (enkel blikschade) op de B Philipslaan Maaseik. Een mevrouw uit Bilzen had haar voertuig niet op de handrem staan waardoor deze tot tegen een ander voertuig rolde.
  • Verkeersongeval (met één of meer gekwetsten) op de Diestersteenweg Maaseik waar een motorrijder gevallen is in de bocht Jagersborg.
  • Moeilijkheden met een persoon op Van Eycklaan Maaseik, in bus van De Lijn. Betrokkene kan niet betalen en weigert van de bus te gaan. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar het commissariaat.
  • Verkeersongeval (enkel blikschade) met vluchtmisdrijf op de M. Koningsstraat Maaseik. De bestuurder van Volkswagen Golf van blauw-paarse kleur reed als gek door Maaseik. Op M. Koningsstraat komt hij in aanrijding met geparkeerde personenwagens en neemt hierop de vlucht. Volgens getuige werd er mogelijks een tweede voertuig aangereden doch dit werd niet terug gevonden. Wordt onderzocht.
  • Vandalisme op Keyertstraat te Dilsen-Stokkem waar een brievenbus door bommetjes totaal vernield werd.
  • Verkeersongeval (enkel blikschade) op de Rijksweg/Boslaan Dilsen-Stokkem met twee betrokken bestuurders. Door de werken moet het verkeer komende van Maaseik ter hoogte van het kruispunt over één rijstrook. De rechter voorsorteerstrook is afgesloten met als gevolg dat het verkeer dat naar Genk wil, ook samen met het doorgaand verkeer op één rijstrook staat. Eén bestuurder had het zo niet begrepen en heeft zich tussen de signalisatiepaaltjes alsnog op de rechter voorsorteerstrook geplaatst. Het licht wordt groen en dan willen beiden rechts afslaan richting Genk ….
  • Verkeersagressie op Steenkuilstraat te Dilsen-Stokkem. Een fietster staat half op het voetpad en half op de parkeerhaven voor de krantenwinkel te Stokkem te praten met twee vrouwen. Een automobilist komt eraan en wil parkeren op die parkeerhaven. De vrouw gaat echter niet opzij. De bestuurder van de wagen rijdt dan tot tegen de fiets. Er worden scheldwoorden geroepen. Fietser heeft ineens pijn in de benen. Een scheldpartij en heel wat frustratie zijn het gevolg. Een beetje hoffelijkheid ….