donderdag 29 november 2007

Busje komt zo en ... wie High springt kan diep vallen.


  • Verlies olie op Van Eycklaan te Maaseik, mazoutspoor van een 100-tal meter, brandweer ter plaatse voor de reiniging van het wegdek.

  • Stalking op E D Vresestraat te Maaseik.

  • Diefstal fiets op Geiboomstraat te Maaseik.

  • Verkeersongeval op de Kanaalstraat tussen P.J. en J.R. uit Maaseik, onderlinge regeling.

  • Verkeersongeval op de Steenweg nr Neeroeteren te Dilsen-Stokkem, H.B. uit Dilsen fietst richting Rotem als hij plots oversteekt en aangereden wordt door A.S. uit Neeroeteren. De jongen werd licht gekwetst naar het ziekenhuis overgebracht.

  • Afzetterij op Dorpsstraat, een inwoonster uit Dilsen laat haar haren kappen en vertrekt dan zonder te betalen.

  • Drug/handel te Lanklaar, bij een huiszoeking met drughond werd een hoeveelheid speed aangetroffen, de verdachte werd voorgeleid, aangehouden en opgesloten in de gevangenis te Hasselt.

Relaas van de Actie Buscontroles

Op vrijdag 23 en dinsdag 27 november 2007 zijn er in de zone Maasland, in het raam van de bijzondere aandacht welke besteed wordt aan het “druggebruik”, een aantal controles uitgevoerd op schoolbussen.
Op vrijdag 23 november 2007 werden er tussen 07.30 uur en 08.30 uur één gelede autobus met 115 passagiers en één normale autobus met 55 passagiers gecontroleerd die hoofdzakelijk schoolgaande jeugd vervoerden. Bijgestaan door twee drughondgeleiders van de federale politie werden er 170 jeugdigen op bezit van verdovende middelen gecontroleerd. Zowel de personen als hun bagage werden gecontroleerd. De honden reageerden positief op 6 personen. Bij één vijftienjarige werd er een kleine hoeveelheid weed aangetroffen. Er werd proces verbaal opgesteld en de drugs werden in beslag genomen. De ouders van de minderjarige drugbezitters zullen worden ingelicht nopens de vaststellingen. In een autobus, onder de zetel, werd er een kleine hoeveelheid marihuana en een joint aangetroffen. Waarschijnlijk werden deze drugs weggegooid teneinde een positieve controle te kunnen ontlopen.
Op dinsdag 27 november 2007 tussen 07.30 uur en 08.30 uur werden er op een andere locatie opnieuw vier autobussen met hoofdzakelijk schoolgaande jeugd gecontroleerd. In het totaal werden er 237 jongeren en hun bagage gecontroleerd. Er werden 7 jongeren en vijf tassen aangeduid door de honden. Bij grondige fouillering werden er op één twintigjarige student drugs aangetroffen.
Voor de actie werden er beide dagen 16 medewerkers ingezet bijgestaan door twee motorrijders die de bussen uit het verkeer plukten en twee drughondgeleiders van de federale politie De actie werd in het algemeen door de jongeren als positief ervaren. Er zullen verder acties volgen.