dinsdag 20 november 2007

Oproep getuigen! Bel 089/569211.

  • Sluikstorten op Plantage te Maaseik, thv de Aldi werd een grijze zak met bladeren, een kartonnen doos met wat grof afval erin achtergelaten.
  • Diefstal fiets op Fr Maldersstraat te Maaseik.
  • Diefstal braak op Verloren Kost te Maaseik, via en zijraam zijn onbekenden binnengedrongen, een portefeuille werd meegenomen, kasten werden doorzocht.
  • Poging Diefstal geweld op Markt, gisteravond loopt een inwoner naar de nachtkluis van de Fortis bank eveneens gelegen op de Markt. Hij wordt aangevallen door drie manspersonen die op hem afgelopen komen. Het drietal bespringt hem zonder ook maar iets tegen hem te zeggen. Hij valt op de grond en verdedigt zich met handen en voeten. Hij krijgt constant stroomstoten toegediend van zijn belagers. Als betrokkene op de grond ligt begint hij zeer hard te roepen tot er twee voorbijgangers iets naar het drietal roepen. Door dit roepen vlucht het trio de Bosstraat in zonder buit. Oproep aan getuigen die kunnen helpen de belagers te identificeren.
  • Verkeersongeval op de Heulentakstraat te Dilsen-Stokkem, C.N. uit Moldavie rijdt op parking Alro achteruit met zijn vrachtwagen tegen die van O.N. uit Maasmechelen.
  • Verkeersongeval op de Vlessersweg te Dilsen-Stokkem, M.O. wil per fiets links afslaan door zijn linkerarm uit te steken doch C.M. uit Dilsen ziet dit te laat en rijdt hem lichtjes aan.
  • Poging diefstal braak op Kapelstraat te Dilsen-Stokkem, onbekenden hebben het slot trachten te forceren hetgeen niet is gelukt.
  • Diefstal fiets op de Nieuwstraat te Dilsen. De nachtploeg ziet een persoon op een gele meisjesfiets met opschrift "girls fun" rijden. Wanneer ze hem identificeren verklaart hij dat het de fiets is van een familielid doch even later neemt hij de vlucht. Wanneer de ploeg hem thuis onderschept ontkent betrokkene ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Oproep aan de eigenaar van de meisjesfiets om aangifte te doen.
  • Thema aktie "Verlichting" + Preventieve Bromfietsmeting : Op vraag van het stadsbestuur van Maaseik en het Technisch Instituut St-Jansberg werd begin oktober een preventieve bromfietsmeting gedaan op deze school.
    Ongeveer 30 bromfietsen werden gecontroleerd op hun snelheid. De bromfietsen die sneller reden dan de toegelaten 45 km/uur, werden gewaarschuwd en er werd hen een begeleidend schrijven overhandigd waarin de ouders attent werden gemaakt van de gevolgen hiervan.
  • Op 20/11/2007 tussen 07:30 u en 09:00 u werd door de politiezone Maasland een controle gedaan aan de Maasbrug te Maaseik.
    De controle was voornamelijk gericht op het gebruik van de verlichting van fietsers en bromfietsers ( actiethema ingericht door het B.I.V.V.)
    Tijdens de controle werd ook nagegaan of de bromfietsen te snel rijden.
    13 fietsers reden zonder licht, terwijl dat op dat ogenblik verplicht was.
    23 bromfietsen werden getest op de curvometer (snelheidsmeter). Ruim 11 bromfietsen reden te snel.
    De hoogste gemeten snelheid bedroeg zelfs 98 km/uur in belaste toestand.
    Alle bromfietsen die sneller reden dan de toegelaten snelheid werden geverbaliseerd en in bewaring genomen voor een periode van 30 dagen. Op het grondgebied Dilsen-Stokkem werden 21 waarschuwingen en 5 jongeren-PV's opgesteld.