vrijdag 30 november 2007

Rijdt maar tegen de brug.

  • Brand op Gremelsloweg te Maaseik, een drooginstallatie stond in brand.
  • Verkeersongeval op de Maasbrug te Maaseik, G.P. uit Maaseik wordt onwel achter het stuur en rijdt tegen de brugreling.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, C.N. uit Dilsen dient uit te wijken voor C.H. uit Dilsen en komt hierbij tegen vrachtwagen tot stilstand.
  • Verkeersongeval te Rachels te Dilsen-Stokkem, onderlinge regeling.
  • Poging diefstal braak op Bonekamp te Dilsen-Stokkem, schade aan de garagepoort.
  • Diefstal braak op Bloemendaal te Dilsen-Stokkem, komen thuis en stellen vast dat achterdeur geforceerd is, juwelen gestolen.

donderdag 29 november 2007

Busje komt zo en ... wie High springt kan diep vallen.


  • Verlies olie op Van Eycklaan te Maaseik, mazoutspoor van een 100-tal meter, brandweer ter plaatse voor de reiniging van het wegdek.

  • Stalking op E D Vresestraat te Maaseik.

  • Diefstal fiets op Geiboomstraat te Maaseik.

  • Verkeersongeval op de Kanaalstraat tussen P.J. en J.R. uit Maaseik, onderlinge regeling.

  • Verkeersongeval op de Steenweg nr Neeroeteren te Dilsen-Stokkem, H.B. uit Dilsen fietst richting Rotem als hij plots oversteekt en aangereden wordt door A.S. uit Neeroeteren. De jongen werd licht gekwetst naar het ziekenhuis overgebracht.

  • Afzetterij op Dorpsstraat, een inwoonster uit Dilsen laat haar haren kappen en vertrekt dan zonder te betalen.

  • Drug/handel te Lanklaar, bij een huiszoeking met drughond werd een hoeveelheid speed aangetroffen, de verdachte werd voorgeleid, aangehouden en opgesloten in de gevangenis te Hasselt.

Relaas van de Actie Buscontroles

Op vrijdag 23 en dinsdag 27 november 2007 zijn er in de zone Maasland, in het raam van de bijzondere aandacht welke besteed wordt aan het “druggebruik”, een aantal controles uitgevoerd op schoolbussen.
Op vrijdag 23 november 2007 werden er tussen 07.30 uur en 08.30 uur één gelede autobus met 115 passagiers en één normale autobus met 55 passagiers gecontroleerd die hoofdzakelijk schoolgaande jeugd vervoerden. Bijgestaan door twee drughondgeleiders van de federale politie werden er 170 jeugdigen op bezit van verdovende middelen gecontroleerd. Zowel de personen als hun bagage werden gecontroleerd. De honden reageerden positief op 6 personen. Bij één vijftienjarige werd er een kleine hoeveelheid weed aangetroffen. Er werd proces verbaal opgesteld en de drugs werden in beslag genomen. De ouders van de minderjarige drugbezitters zullen worden ingelicht nopens de vaststellingen. In een autobus, onder de zetel, werd er een kleine hoeveelheid marihuana en een joint aangetroffen. Waarschijnlijk werden deze drugs weggegooid teneinde een positieve controle te kunnen ontlopen.
Op dinsdag 27 november 2007 tussen 07.30 uur en 08.30 uur werden er op een andere locatie opnieuw vier autobussen met hoofdzakelijk schoolgaande jeugd gecontroleerd. In het totaal werden er 237 jongeren en hun bagage gecontroleerd. Er werden 7 jongeren en vijf tassen aangeduid door de honden. Bij grondige fouillering werden er op één twintigjarige student drugs aangetroffen.
Voor de actie werden er beide dagen 16 medewerkers ingezet bijgestaan door twee motorrijders die de bussen uit het verkeer plukten en twee drughondgeleiders van de federale politie De actie werd in het algemeen door de jongeren als positief ervaren. Er zullen verder acties volgen.

woensdag 28 november 2007

Goedkoop is duurkoop.

  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden tnv Colruyt, een inwoner uit Kinrooi heeft vorige week een doos LEGO zien staan voor 39.99 euro. Kwam vandaag terug om deze te kopen. Kostte nu 59,98 euro. (stond vorige week in reclame) Trekt nieuw prijskaartje van doos (was over vorige geplakt) en biedt zich aan aan de kassa. Betaalt 39.99 euro. Winkeldetective heeft gezien dat prijs werd verwijderd.
  • Verkeersongeval op de Broekhofstraat te Dilsen-Stokkem, R.M. heeft tegen amsterdammertje en borduur opgereden, carter opengereten, laten aftakelen.
  • Sluikstorten op Vlessersweg te Dilsen-Stokkem, werklieden van Technische dienst zien de bestuurder van een VW Golf heel demonstratief stoppen bij de blikvanger en er drie vuilniszakken in legen, nrplaat blijkt geschrapt doch de lokale politie Maasland zal trachten de boosdoener te identificeren.
  • Diefstal fiets op Rijksweg te Dilsen-Stokkem.

Dat verdient een bloemetje!!

  • Poging diefstal uit voertuig op de Diesterstweg te Maaseik, ruit ingeslagen doch niets verdwenen.
  • Verkeersongeval op de K kerkstraat te Maaseik, onderlinge regeling.
  • Sluikstorten op Rietstraat te Maaseik, afbraakmateriaal werd gestort op de wissel van de fietspaden Oeteren centrum-Bergeinde. Opruiming en verbalisatie volgt.
  • Brand op Halstraat te Maaseik, frietketel in brand, is geblust maar brandweer komt toch ter plaatse voor zekerheid.
  • Diefstal braak/ramkraak op winkelcentrum Kloosterbempden tnv Bart Smit, feit om 02.52 uur. 2 verdachten rijden met een opel kadett achteruit de winkel binnen, lopen dadelijk naar het magazijn, stampen de deur in en nemen 6 dozen playstation mee. Ze zijn niet gemaskerd en laten het ramkraak vtg achter. De recherche komt ter plaatse voor sporenonderzoek, de wagen werd afgetakeld en wordt eveneens onderzocht.
  • Schade door dieren/verwaarlozing op M Stansstraat te Dilsen-Stokkem, rottweilers van een inwoner uit Stokkem hebben kippen en ganzen afgeslacht, ter plaatse zien we één rottweiler staan in de weide, er ligt een dode eend. Volgens werkmensen zijn er twee rottweilers in de weide geweest. De hondenvanger werd verwittigd en neemt de achtergebleven rottweiler mee.
  • Diefstal fiets op Stationsstraat te Dilsen-Stokkem.
  • Poging diefstal braak op de Groene Weg te Dilsen-Stokkem, ruit ingegooid met betonblok, binnen geweest doch niets weg.
  • Diefstal fiets op Bergerkampstraat te Dilsen-Stokkem.
  • Alerte getuige : een bewoner uit Maaseik deed zaterdagavond aangifte van zijn gestolen fiets. Een wandelaar die geïnformeerd was over de diefstal herkende de fiets in de fietsenstalling aan het Stationsplein in de buurt van bakkerij De Korenaar en verwittigde de eigenaar die de fiets is gaan ophalen en dus in goede staat en onbeschadigd weer in zijn bezit had. De gelukkige eigenaar wilde ons dit toch laten weten, en terecht.

maandag 26 november 2007

Inbraakpreventie kan nuttig zijn!

  • Vechtpartij op K Boudewijnplein te Dilsen-Stokkem, jongeren zijn slaags geraakt. Patrouille in de buurt is negatief. Slachtoffer C.P. is gekwetst aan het hoofd en gaat een dokter raadplegen.
  • Poging inbraak op Boslaan tnv Caféke, onmiddellijk ter plaatse. Blijkt dat het venster aan de achterkant werd opengeduwd waardoor het stil alarm in werking is getreden. Dader is niet binnengeweest, geen nadeel, geen schade.

Ga eveneens kijken op onze website http://www.politie-maasland.be/ onder dokumenten==> inbraakpreventie

zondag 25 november 2007

Knor knor!!

  • Diefstal braak op Fortstraat te Maaseik, bij thuiskomst blijkt het achterraam geforceerd met breekijzer, 5000 euro, juwelen en laptop weg, recherche ter plaatse voor sporenonderzoek.
  • Vechtpartij/gekwetst persoon op G kerkstraat, om 06.30 uur wordt op de markt een inwoner uit Dilsen-Stokkem aangetroffen, hij heeft een wonde aan zijn hoofd en hangt volledig onder het bloed. Hij zou in een vechtpartij met drie Nederlanders betrokken zijn geweest, betrokkene werd verzorgd op spoed (klein sneetje op achterhoofd en buil).
  • Vandalisme/bedreiging op K Albertlaan te Maaseik, twee dames uit Maaseik lopen naar de LIDL parking waar hun voertuig staat als ze worden nageroepen en achternagelopen door drie jonge allochtonen. De dames sloten zich op in hun wagen en wilden vertrekken maar door hun zenuwachtigheid vielen ze enkele malen stil. Eén van de belagers heeft enkele malen tegen de wagen gestampt en heeft een ruitenwisser omgebogen. De politie Maasland stelt een onderzoek in om de belagers op te sporen.
  • Sluikstorten op de Ophovenstraat aan De Spar, op de rijbaan ligt een varkenskop, jawel ene echte, werd opgeruimd door de brandweer.
  • Diefstal braak op Fuutstraat te Dilsen-Stokkem, bij thuiskomst blijkt ingebroken te zijn, achterraam geforceerd, juwelen en drie paspoorten weg. Hele woning doorzocht.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, kop-staart aanrijding tussen D.S. en P.G. uit Maasmechelen, de eerste was verblind door de zon en zag daardoor niet het rode verkeerslicht waarvoor P.G. stilstond.

zaterdag 24 november 2007

Ga maar over de brug.

  • Achtervolging op K Boudewijnlaan, omstreeks 04u00 ziet de interventieploeg Maasland een verdacht voertuig met Nederlands kenteken met aanhangwagen zonder kenteken rijden in de richting van de Maasbrug. Wanneer zij zich keren om het voertuig achterna te gaan neemt het voertuig de vlucht richting Nederland. Het voertuig wordt onderschept te Roosteren, de Nederlandse collega's komen ter plaatse, verdachten zijn gekend voor diefstallen en hadden ook nu een gestolen fiets op hun aanhangwagen die zij eerder die dag gestolen hadden te Zutendaal.
  • Winkeldiefstal op B Philipslaan tnv GB, een onbekende heeft drie flessen whisky gestolen.
  • Verkeersongeval op de Kantonsweg te Dilsen-Stokkem, J.B. uit Maaseik rijdt op de Dilserbaan en dient tijdens het kruisen van een voertuig uit te wijken. Hierdoor raakt de wagen aan het slippen en raakt langs de linkerkant van de weg. De wagen komt op het dak terecht in de gracht.
  • Tanken zonder betalen op Maastrichterstwg door de bestuurder van een Nederlands voertuig.

Wilt u meer weten over (on)veiligheidsgevoelens bij de bevolking: ga dan langs onze website http://www.politie-maasland.be/ naar de blog "Beleid en secretariaat".

vrijdag 23 november 2007

Woorden kunnen ook kwetsen.

  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik, S.A. uit Dilsen raakt thv Heppersteenweg, na de berm te raken, de controle over het stuur kwijt en geraakt aan het slingeren. Hierbij rijdt hij over de verharde middenberm en komt aan de overzijde van de rijbaan tot stilstand tegen de vangrail, alvorens eerst een boom te raken. Bestuurder geraakt licht gekwetst.
  • Opzettelijke slagen op B Philipslaan, een jongeman uit Kinrooi heeft na een discussie een slag gekregen van een jongeman uit Nrt.
  • Nachtlawaai op de Markt, groepje jongeren maken kabaal op de Markt.

Kom maar over de brug.

  • Fietsdiefstal met geweld op Leeuwerikstraat te Maaseik een inwoner werd door drie allochtone jongeren gedwongen om zijn fiets af te geven. Feit gebeurd te Aldeneik, Mijnekomweg omgeving van vakantiechalets.
  • Verkeersongeval op de Pelserstraat tussen fietser D.J. en wagen bestuurd door H.E. uit Roosteren die de fietser de bocht afsneed.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik, betreft kop-staart aanrijding tussen 4 voertuigen boven op de Maasbrug, een licht gekwetste A.V. uit Maaseik was reeds licht gekwetst overgebracht naar ziekenhuis van Maaseik. De eerste twee voertuigen komen na hevig remmen tot volledige stilstand, de derde wordt van achteren aangereden door het vierde voertuig die het derde voertuig vooruitduwde tot tegen het tweede enz. Het betrof allen inwoners uit Maaseik.
  • Fietsdiefstal op K Boudewijnplein te Dilsen.

donderdag 22 november 2007

Wie stoot er zich geen tweemaal aan dezelfde steen?

  • Diefstal op Bosstraat te Maaseik tnv Schoenenreus, heterdaad, een inwoner van Dilsen is de winkel binnengegaan en heeft een paar schoenen gestolen van 14,95 euro.
  • Vuurtje stoken op Houtweg te Maaseik, een inwoner is vuurtje aan het stoken, waaronder houten balken en een roofing plaat, dewelke een zwarte rookt veroorzaakt. Brandweer ter plaatse, vuur is onder controle. Rekening zal overgemaakt worden aan betrokkene.
  • Diefstal kabel-TV op Rueelstraat te Maaseik tnv Infrax, middels een T-stukje tapte een inwoner kabel-tv af bij de buurman. Pv opgesteld. Infrax voert regelmatige controles uit, zeker bij personen wiens kabel of electriceit in het verleden al eens afgesloten werd.
  • Diefstal fiets op Bosstraat te Maaseik.
  • Verkeersongeval op de Maastrichterstwg te Maaseik, kop-staart aanrijding tussen M.S., hij rijdt bij naderen rood licht achterop B.M. die op zijn beurt tegen S.C. rijdt. Alle betrokkenen waren inwoners uit Maaseik.
  • Vandalisme op Stockheim tnv OCMW, drie armaturen van verlichting zijn afgebroken.
  • Sturen spijts verval op Kruishoefstraat, W.G. uit Man rijdt steeds zonder verzekering en rijbewijs niettegenstaande hij vijf jaar rijverbod heeft, hij wordt onderschept na zijn werk. Het voertuig waarmee hij reed werd afgetakeld.

woensdag 21 november 2007

Hij hoorde het in Keulen donderen.

  • Verkeersongeval op de Weg Nr As, C.G. uit Opglabbeek draait links af en komt in aanrijding met het voertuig dat haar aan het inhalen is, dit betreft C.H. uit Maaseik.
  • Verkeersongeval op de Kapelweg, V.J. uit Keulen reed over de Kapelweg in de richting van de Diestersteenweg. V.R. uit Opglabbeek reed in dezelfde richting. Plots stopte V.J. iets verder om naar het kasteel van Wurfeld links in de draaien en zette zijn voertuig in achteruit. Hierbij botste hij tegen het voertuig van V.R. Hij had niet gezien dat deze achter hem reed.
  • Aantreffen geseind persoon op de Maastrichterstwg te Maaseik, S.B. uit Kinrooi biedt zich aan bij onze diensten. Betrokkene deelt ons mee dat hij op zoek is naar een verblijfplaats, daar hij financieel niet in staat is hier zelf voor te zorgen. Na controle blijkt hij geseind te staan, na verhoor crisisopvang voor betrokkene gezocht.
  • Aantreffen weedplantage op de Akkerstraat te Maaseik, Er werd vastgesteld dat er vermoedelijk een weedplantage draaide. Huiszoeking werd uitgevoerd, resultaat positief.
    5 vertrekken waren ingericht voor het kweken van weed, in 2 vertrekken werden in totaal 215 planten aangetroffen, oogstrijp. Plantage was nog in volle uitbreiding. Verdachte C.M. van zijn vrijheid beroofd. Onderzoeksrechter werd gevorderd. Hij zal zich later voor de rechtbank dienen te verantwoorden.
  • Diefstal op Reselt te Dilsen-Stokkem, 1200 liter stookolie gestolen.

dinsdag 20 november 2007

Oproep getuigen! Bel 089/569211.

  • Sluikstorten op Plantage te Maaseik, thv de Aldi werd een grijze zak met bladeren, een kartonnen doos met wat grof afval erin achtergelaten.
  • Diefstal fiets op Fr Maldersstraat te Maaseik.
  • Diefstal braak op Verloren Kost te Maaseik, via en zijraam zijn onbekenden binnengedrongen, een portefeuille werd meegenomen, kasten werden doorzocht.
  • Poging Diefstal geweld op Markt, gisteravond loopt een inwoner naar de nachtkluis van de Fortis bank eveneens gelegen op de Markt. Hij wordt aangevallen door drie manspersonen die op hem afgelopen komen. Het drietal bespringt hem zonder ook maar iets tegen hem te zeggen. Hij valt op de grond en verdedigt zich met handen en voeten. Hij krijgt constant stroomstoten toegediend van zijn belagers. Als betrokkene op de grond ligt begint hij zeer hard te roepen tot er twee voorbijgangers iets naar het drietal roepen. Door dit roepen vlucht het trio de Bosstraat in zonder buit. Oproep aan getuigen die kunnen helpen de belagers te identificeren.
  • Verkeersongeval op de Heulentakstraat te Dilsen-Stokkem, C.N. uit Moldavie rijdt op parking Alro achteruit met zijn vrachtwagen tegen die van O.N. uit Maasmechelen.
  • Verkeersongeval op de Vlessersweg te Dilsen-Stokkem, M.O. wil per fiets links afslaan door zijn linkerarm uit te steken doch C.M. uit Dilsen ziet dit te laat en rijdt hem lichtjes aan.
  • Poging diefstal braak op Kapelstraat te Dilsen-Stokkem, onbekenden hebben het slot trachten te forceren hetgeen niet is gelukt.
  • Diefstal fiets op de Nieuwstraat te Dilsen. De nachtploeg ziet een persoon op een gele meisjesfiets met opschrift "girls fun" rijden. Wanneer ze hem identificeren verklaart hij dat het de fiets is van een familielid doch even later neemt hij de vlucht. Wanneer de ploeg hem thuis onderschept ontkent betrokkene ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Oproep aan de eigenaar van de meisjesfiets om aangifte te doen.
  • Thema aktie "Verlichting" + Preventieve Bromfietsmeting : Op vraag van het stadsbestuur van Maaseik en het Technisch Instituut St-Jansberg werd begin oktober een preventieve bromfietsmeting gedaan op deze school.
    Ongeveer 30 bromfietsen werden gecontroleerd op hun snelheid. De bromfietsen die sneller reden dan de toegelaten 45 km/uur, werden gewaarschuwd en er werd hen een begeleidend schrijven overhandigd waarin de ouders attent werden gemaakt van de gevolgen hiervan.
  • Op 20/11/2007 tussen 07:30 u en 09:00 u werd door de politiezone Maasland een controle gedaan aan de Maasbrug te Maaseik.
    De controle was voornamelijk gericht op het gebruik van de verlichting van fietsers en bromfietsers ( actiethema ingericht door het B.I.V.V.)
    Tijdens de controle werd ook nagegaan of de bromfietsen te snel rijden.
    13 fietsers reden zonder licht, terwijl dat op dat ogenblik verplicht was.
    23 bromfietsen werden getest op de curvometer (snelheidsmeter). Ruim 11 bromfietsen reden te snel.
    De hoogste gemeten snelheid bedroeg zelfs 98 km/uur in belaste toestand.
    Alle bromfietsen die sneller reden dan de toegelaten snelheid werden geverbaliseerd en in bewaring genomen voor een periode van 30 dagen. Op het grondgebied Dilsen-Stokkem werden 21 waarschuwingen en 5 jongeren-PV's opgesteld.

maandag 19 november 2007

Alle eendjes zwemmen in het water.

  • Verkeersongeval op de Hoogstraat te Maaseik, S.K. uit Dilsen moet uitwijken en rijdt tegen geparkeerde wagens van L.P. en L.G.
  • Vandalisme op Weertersteenweg te Maaseik, een onbekende heeft de wegsignalisatie omgegooid.
  • Verkeersongeval op de Oude Brugstraat te Dilsen-Stokkem, een wagen staat half op de kanaalberm, half boven het kanaal. De brandweer trekt het voertuig het jaagpad op. Betreft L.H. uit Maasmechelen. Net achter het betonnen brugje (oude kanaal) wil de bestuurder zijn wagen omkeren. Met de achterzijde komt de wagen boven het kanaal te hangen. De wagen komt vast te zitten. Omdat hij geen GSM bij had besluit hij de nacht door te brengen in zijn wagen en 's morgens om hulp te vragen.
  • Poging diefstal braak op Sportlaan, braaksporen aan raam doch niet binnen.
  • Diefstal braak op Veeweide te Dilsen-Stokkem. Woning betreden via voordeur. Uit de woonkamer werden gestolen : TV, 3 PS2 spellen, memory-card van PS2 en 5 euro. De politie Maasland stelt een onderzoek in.

zondag 18 november 2007

Was sich liebt das neckt sich.

  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen-Stokkem, kop-staart aanrijding tussen E.M. uit Lummen en R.T. uit Genk, de laatste reed in een Ligier.
  • Dronken sturen op Rijksweg te Dilsen-Stokkem, een inwoner uit Kinrooi heeft teveel op, rijbewijs ingetrokken.
  • Diefstal loonbedienden op Rijksweg, werkneemster heeft een diefstal uit de winkel gepleegd van een fles witte wijn, een fles westmalle trippel en een pakje L&M-tabac.
  • Bedelaars op Bleumerstraat te Maaseik.
  • Vechtpartij op de Gruitroderlaan te Maaseik, Onenigheid tussen twee families, wederzijdse slagen. Eén persoon werd overgebracht naar ziekenhuis te Msk en moest er een nachtje verblijven.

zaterdag 17 november 2007

Getuige misdrijf?? Noteer gegevens!! Licht politie in..

  • Vandalisme op V Eycklaan te Maaseik tnv een inwoner uit Dilsen, fiets werd beschadigd.
  • Diefstal braak op Tweede Straat te Maaseik, Onbekenden zijn de woning via de verandadeur binnengedrongen. De woning werd van boven tot onder doorzocht. Bij de inbraak werden 2 laptops, een som briefgeld en een quasi nieuwe damesfiets KETTLER gestolen. De lokale recherche Maasland voert een onderzoek.
  • Vechtpartij op Markt te Maaseik, twee rivaliserende groepen zijn na een discussie slaags geraakt. Omwonenden doen hun beklag dat er in het weekend steeds meer vernielingen worden aangebracht door jongeren. De Politie zal het toezicht verscherpen.
  • Vandalisme op Fortstraat te Maaseik, twee brievenbussen omgeduwd.
  • Diefstal fiets op K Boudewijnplein tnv een inwoner uit Dilsen, fiets uit fietsenstalling gestolen.
  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op het P Boutsenplein te Dilsen-Stokkem, geparkeerde wagen van G.E. uit Genk werd door onbekende in de flank aangereden.
  • Gevangenneming geseind persoon, een bewoner uit Dilsen-Stokkem werd van zijn vrijheid beroofd en onmiddellijk daaropvolgend naar de gevangenis van Hasselt overgebracht alwaar hij een gevangenisstraf dient te ondergaan.
  • Diefstal braak op Haagstraat in het zwembad Rotem, daders zijn via de dubbele achterdeur aan het speelpleintje binnengeraakt. Vervolgens hebben ze een inbouwkluis die in een kast stond achter de balie meegenomen. Hierin zat een bedrag van 35,80 euro. Voor de rest werd niets ontvreemd.

vrijdag 16 november 2007

Bloemen houden van mensen, haal ze....

  • Diefstal op Houwstraat te Maaseik, Diefstal van +/- 400 meter elektriciteitskabel.
  • Valpartij op Rijksweg te Dilsen-Stokkem, Postbode M.S. komt met zijn bromfiets in de greppel terecht, valt en krijgt zijn bromfiets op zijn been. Ziekenhuis Msk.
  • Staking op Kruishoefstraat te Dilsen-Stokkem, spontane staking bij Vasco nav schorsing van een vakbondsafgevaardigde, enkel arbeiders, toezicht door politie.
  • Diefstal op Kloosterbempden te Maaseik tnv Blokker, onbekende steelt LCD-TV van 216 euro.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, onbekende heeft tegen omheining en bloembak gezeten.
  • Diefstal uit voertuig op Broekhofstraat te Dilsen-Stokkem tnv Dovicon, ruit ingeslagen, GPS weg.

donderdag 15 november 2007

Geld stinkt........... niet altijd.

  • Stalking op kattendaalstraat te Maaseik.
  • Winkeldiefstal op Bosstraat te Maaseik, drie doosjes parfum gestolen.
  • Moeilijkheden in herberg op K kerkstraat te Maaseik, enkele lastige klanten werden de deur gewezen, politie heeft gepatrouilleerd in de buurt voor ‘t geval dat ze terug komen.
  • Diefstal braak op de Markt te Maaseik, nadeel nog niet gekend.
  • Verkeerongeval op de Hoogbaan te Dilsen-Stokkem, vrachtwagen van Infrax rijdt tegen electriciteiskabine.
  • Diefstal fiets op K Boudewijnplein te Dilsen-Stokkem.
  • Stalking op Slakkenstraat te Dilsen-Stokkem.
  • Wapens/munitie op Bichterweerd, werknemer heeft handgranaat gevonden, DOVO verwittigd.
  • Poging diefstal Onder de Bergen te Dilsen-Stokkem, omheining kapot geknipt doch niets gestolen.
  • Diefstal uit voertuig op Meerkensstraat te Dilsen-Stokkem tnv CASA Rent, nadeel nog niet gekend.

woensdag 14 november 2007

Beter voorkomen dan genezen.

  • Diefstal fiets op Siemkensheuvel te Maaseik.
  • Aantreffen gekwetst persoon op de H V D Goesstraat te Maaseik, een 80-jarige bewoonster is zwaar ten val gekomen en werd overgebracht naar ziekenhuis.
  • Verkeersongeval op de Broekhofstraat te Dilsen-Stokkem, M.S. uit Dilsen komt uit de Broekhofstraat gereden en wil de Boslaan oprijden in de richting van Genk. P.B. uit Dilsen komt uit de Vlessersweg gereden en wil de Boslaan oversteken om de Broekhofstraat op te rijden. Botsing.
  • Verkeersongeval op de Kruishoefstraat te Dilsen-Stokkem, kop-staart aanrijding tussen A.M. uit Maamechelen en N.N. uit Maastricht.
  • Diefstal braak op de Siemenslaan te Dilsen-Stokkem, bij de firma MSD werd een hoeveelheid koper en messing gestolen, het slot van de omheining werd doorgeknipt.

dinsdag 13 november 2007

Het liep af op een sisser.

  • Diefstal fiets op Stationsplein te Maaseik tnv een inwoner uit de stad.
  • Diefstal uit voertuig op P Geunsstraat te Maaseik, dekzeilen van een vrachtwagen werden opengesneden, 13 dozen damespantalons gestolen.
  • Brand op Kromme Kamp te Maaseik, buis met water was gesprongen en op de verwarmingsketel terecht gekomen enorm veel rook maar geen brand.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, kop-staart aanrijding, G.A. uit Maaseik rijdt achterop T.P. uit Maaseik.

maandag 12 november 2007

Boem!!

  • Wapens/Munitie op de Schoorstraat te Maaseik heeft een bewoner uit Maaseik een oud springtuig gevonden, DOVO werd in kennis gesteld en zij zullen de bom komen ophalen en vernietigen.

zondag 11 november 2007

Hij sloeg een mal figuur.

  • Sluikstorten op de Zonnestraat te Dilsen-Stokkem, enkele vuilniszakken.
  • Diefstal voertuig op Rijksweg V.D. was eventjes gaan winkelen en had de sleutels in het contact laten steken. Bij terugkomst is de auto verdwenen. Het voertuig wordt later aangetroffen in Berg(NL), net aan de overzijde van de Maas.
  • Diefstal braak op Stockheimerbosch tnv D.L. uit St Katelijne Waver, Tv en video gestolen uit chalet.
  • slagen en verwondingen op de Europalaan, aanleiding is feit dat een niet mindervalide op een invalide-parking stond. De mindervalide sprak de man hierover aan waarop er een discussie ontstond. De mindervalide sloeg dan met een wandelstok enkele malen op het hoofd van de foutparkeerder die ter verzorging naar het ziekenhuis werd overgebracht om vervolgens ook nog de achterruit van de wagen in te slaan. Gezien de ernst van de feiten werd het parket ingelicht, de agressor zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
  • Aantreffen lijk op Europalaan, een bewoner uit Maasmechelen denkt een lijk in een witte zak gevonden te hebben, de ploeg gaat ter plaatse. In het struikgewas werd een levensgrote stropop aangetroffen. Vermoedelijk een overblijfsel van halloween. Om gelijkaardige meldingen te voorkomen werd de pop ter plaatse gedemonteerd...,

zaterdag 10 november 2007

De warme bakker.

  • Verkeersongeval op de K Fabiolalaan te Maaseik, fietser T.E. uit Eygelshove(Nl) komt onder wagen terecht van H.M. uit Maaseik, de fietser werd licht gekwetst.
  • Verkeersongeval op de Weertersteenweg/Ven, L.A. uit Maaseik wil de Weertersteenweg oversteken doch ziet V.D. uit Weert niet aankomen en wordt bijgevolg in de flank aangereden.
  • Vandalisme op Waterlozeweg te Maaseik, een garagepoort werd bekrast door onbekende.
  • Verkeersongeval op de Boomgaardstraat te Maaseik, K.E. uit Maaseik verliest de controle over het stuur nadat hij zich verschrok toen een stapel vlaaien in zijn voertuig omviel. Hij kwam op het voetpad terecht, reed vervolgens tegen een amsterdammertje, een bloembak en een regenpijp.

vrijdag 9 november 2007

Gebruik achteruitkijkspiegel en denk aan "de dode hoek"!

  • Diefstal op Stationsstraat te Dilsen-Stokkem, diefstal hoge drukreiniger. Deze stond onder het afdak achter de woning. Poort is altijd afgesloten. Geen braaksporen aan de omheining.
  • Valpartij op Markt, een bewoner uit Roermond is ten val gekomen bij het betreden van een. Afgevoerd met de dienst 100 naar ziekenhuis van Maaseik. Mogelijk bekkenbreuk.
  • Verkeersongeval op de Hertstraat te Maaseik, P.L. verlaat parking en botst tijdens het achteruitrijden tegen het voertuig van C.L uit Maaseik. Deuk in slijkweerder.
  • Diefstal braak op Hoogstraat te Maaseik, daders hebben eerst getracht in te breken via zijraam woning. Niet gelukt. Dan zijn ze verder gegaan tot achterzijde woning. Hier werd houten keukenraam opengebroken. Woning werd doorzocht en juwelen werden gestolen.

donderdag 8 november 2007

Wie heb ik aan de lijn? Hallo hallo.

  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik, J.M. uit Dilsen reed met zijn voertuig over de rechterrijstrook, V.L. wil voorbijsteken als J. naar links uitwijkt en de voertuigen in botsing met elkaar komen.
  • Verkeersongeval op de Bosmolenlaan te Maaseik, S.M. uit Roosteren komt van de Koning Albertlaan en slaat linksaf de Bosmolenlaan op, heeft bestuurster B.H. uit Bree niet gezien. Onderlinge regeling met Europees aanrijdingsformulier.
  • Verkeersongeval op de K Fabiolalaan te Maaseik, bromfietser H.J. uit Puth komt onder vrachtwagen van H.H. uit Baarlo, ligt levenloos op de grond bij aankomst van interventieploeg, komt even later bij, bof, heeft wonder boven wonder enkel een verstuikte enkel, bromfietske in twee gebroken.
  • Diefstal uit voertuig op Ophovenstraat om 12.10 tnv C.W., ruit ingeslagen, hoedenplank met geluidsboxen ontvreemd.
  • Stalking te Maaseik, de ex-vriendin valt de nieuwe vriendin van een inwoner uit Maaseik per GSM lastig.
  • Verkeersongeval op de Boslaan/Pannenhuisstraat te Dilsen-Stokkem, aanrijding tussen vrachtwagen en personenwagen, onderlinge regeling.

woensdag 7 november 2007

Als de drank is in de man is de wijsheid in de kan.

  • Vandalisme op Breeerweg te Maaseik tnv twee betonbedrijven, betonbuizen werden stukgemaakt, tal van materieel werd beschadigd, reeds derde keer.
  • Verkeersongeval op de Acht Meilaan te Maaseik, L.T. uit Susteren kwam van de Weertersteenweg en reed rechtdoor richting Acht Meilaan. W.T. uit Maaseik kwam van de Acht Meilaan en wilde de Bosmolenlaan inrijden. Hij sloeg linksaf voor L. in die uit de tegenovergestelde richting kwam. Deze kon niet meer stoppen en ze kwamen in aanrijding.
  • Verkeersongeval op de K Astridlaan te Maaseik, kop-staart aanrijding, W.P. knalt achterop een andere wagen.
  • Dronken persoon op Markt te Maaseik, een inwoner loopt dronken op de Markt te Maaseik. Betrokkene moet ondersteund worden door andere cafégasten. Er zijn wat problemen omtrent het al dan niet met de taxi naar huis gaan, daar betrokkene de auto wil meenemen. Betrokkene wordt naar huis gebracht. Betrokkene stelt zich gedurende de interventie verbaal en fysiek licht agressief op tegen de politiediensten. Aangekomen aan de woning wenst betrokkene niet binnen te gaan en wil het voertuig alsnog gaan halen. Betrokkene wordt voor de eigen en anderen hun veiligheid bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering in de amigo opgesloten.
  • Diefstal fiets op K Boudewijnplein te Dilsen-Stokkem.
  • Verkeersongeval op de Willibrordusstraat te Dilsen-Stokkem, een inwoner heeft band stukgereden tegen trottoir van in aanleg zijnde weg.
  • Poging diefstal braak op Elzenstraat, via een achtergelegen raampje heeft men geprobeerd de woning binnen te dringen. Dit is niet gelukt. Lichte schade aan het raampje.
  • Diefstal braak op Watertorenstraat te Dilsen-Stokkem, slachtoffer zat in de woonkamer terwijl men via een raam door braak binnendrong in de slaapkamer. De buren hadden beweging gezien en verwittigden haar. Ze stelde toen vast dat er uit de slaapkamer juwelen gestolen werden.
  • Sturen onder invloed op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, tijdens een controle thv Colson draait zich een voertuig en rijdt weg van de ctl, na onderschepping blijkt de bestuurder onder invloed van alcohol, rijbewijs werd ingetrokken.

dinsdag 6 november 2007

Wie zijn gat brandt moet op de blaren zitten.

  • Diefstal uit voertuig op Siemkensheuvel te Maaseik, ruit ingeslagen, handschoenkastje opengebroken, reservelampjes ontvreemd.
  • Vandalisme op de G kerkstraat te Maaseik, buitenspiegel van wagen afgebroken.
  • Diefstal fiets op de Bosstraat te Maaseik.
  • Niet-verzekerd voertuig op de Markt te Maaseik, tijdens een controle voertuig van een inwoner uit Dilsen-Stokkem bleek deze rond te rijden zonder verzekering, het voertuig werd afgetakeld.
  • Sluikstorten op de Dorpsstraat te Dilsen-Stokkem, getuige heeft gezien hoe een bewoner twee grote zakken in de blikvanger heeft geworpen.
  • Sturen spijts verval op Bonenkamp te Dilsen-Stokkem, een bestuurder werd wederom betrapt terwijl hij rondreed zonder rijbewijs.

maandag 5 november 2007

Een nuttige tip? Google inbraakpreventie.

  • Poging diefstal braak op Heirweg te Maaseik, verdachte heeft een gaatje geboord onder het slot van de deur doch deze is uitgerust met een 3-puntsslot, dader(s) is(zijn) niet binnengeraakt. Enkel schade aan slot + deurkozijn.

zondag 4 november 2007

Wat ruist er door het Struikgewas.... Struikgewas!!

  • Diefstal braak op Dornerstationsstraat te Maaseik, dieven binnen via opengebroken raam, kamers doorzocht, twee horloges weg..
  • Verkeersongeval op de Fortstraat te Maaseik, D.V. uit Dilsen-Stokkem rijdt tegen een geparkeerde wagen en verkeersbord.
  • Dronken persoon op Neeroeterenstraat te Maaseik, een bewoner uit Bocholt heeft slokje teveel op en loopt in een maisveld, zijn vriend is hem aan het zoeken, wanneer hij aangetroffen is keren beiden naar huis terug.
  • Diefstal uit voertuig op O Ophoverbaan te Maaseik, zijruit passagierszijde verbrijzeld. GPS, bril, 20-tal cd's en de autopapieren werden gestolen.
  • Vandalisme op Sionstraat te Maaseik, spiegel van auto afgerukt.
  • Verkeersongeval op de Duivelsbrugweg te Maaseik, kop-staart aanrijding tussen T.A. uit Urmond en T.M. uit Zutendaal.
  • Verkeersongeval op de Gruitroderlaan, D.D. uit Temse haalt voertuig in en komt hierbij in aanrijding met het voorst rijdend voertuig bestuurd door S.J. uit Bocholt welke links af wil slaan. Beide voertuigen belanden in de berm.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg, A.H. uit Genk en H.M. uit Dilsen staan stil voor het rode verkeerslicht. S.S. uit Gent rijdt in op voertuig van H.M welke daardoor op zijn beurt A.H. aanrijdt.
  • Verkeersongeval op de Kantonsweg te Dilsen-Stokkem, V.R uit Maaseik kruist een voertuig waarbij ze elkaars spiegel raken waardoor zijn raam verbrijzeld wordt, lichte kwetsuren door glas.

zaterdag 3 november 2007

Men bakt geen omelet zonder eieren te breken.

  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik, onderlinge regeling, blikschade.
  • Misbruik van vertrouwen/Oplichting op Bosstraat te Maaseik tnv S.F., B.P. uit Maaseik zei dat hij een oude klant was en dat hij momenteel de wagen van zijn schoonmoeder bij had en zijn geld in zijn eigen auto lag, vroeg dan 20 euro om te tanken, tekent een ontvangstbewijsje en krijgt 10 euro van S.F. doch is het niet komen terugbetalen, er zijn reeds meerdere aangiftes omtrent deze persoon. Opgepast!
  • Vandalisme op Markt te Maaseik tnv een horecazaak, terrasstoelen en –tafels werden beschadigd.
  • Vandalisme op Elzenstraat te Dilsen-Stokkem tnv L.R., onbekenden hebben eieren tegen gevel gegooid.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, een inwoner van Maaseik is tegen de signalisatie gereden.
  • Verkeersongeval op de Kruisveldstraat te Dilsen-Stokkem, F.J. werd aangereden door een scooter bestuurd door een 16-jarige jongeman uit Dilsen-Stokkem, op het eerste zicht was er geen schade doch thuisgekomen stelt de man vast dat zijn jas beschadigd is, de jongen had gevraagd zijn vader niet in te lichten uit schrik.
  • Nachtlawaai muziek op de Kerkhofstraat te Dilsen-Stokkem, een inwoner zit om 02.00 uur in zijn wagen naar muziek te luisteren, iets te hard, aangemaand, is dan maar gaan slapen.
  • Diefstal fiets op de Europalaan te Dilsen-Stokkem tnv S.F., de fiets stond thv van Girolokaal.
  • Verkeersongeval op de Weertersteenweg te Maaseik, A.M. uit Maaseik rijdt over de Weertersteenweg en verliest de controle over het stuur en komt op zijn kop in de gracht terecht.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem tnv B.L., buitenspiegel werd afgereden door vrachtwagen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, kop-staart aanrijding tussen S.V. en W.M., beiden uit Dilsen-Stokkem.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem, A.D. rijdt achteruit tegen het voertuig van I.J.
  • Vandalisme op Watermolenstraat W.B., steen door ruit gegooid.

vrijdag 2 november 2007

Glaasje op ... laat je rijden (door BOB)

  • Vandalisme op Hoefkamp tnv B.S. uit Dilsen, spiegel afgebroken van geparkeerd voertuig, is reeds de tweede keer op enkele maanden.
  • Dronken sturen op B Henrylaan Rotem, een inwoner uit Dilsen rijdt zwalpend over de weg met het voorste wiel stuk, ademtest positief, rijbewijs werd ingetrokken.

donderdag 1 november 2007

Spooktocht!!!

  • Diefstal op M Koningsstraat Maaseik t.n.v. een patient in het ziekenhuis, zijn portefeuille werd gestolen terwijl hij aldaar verzorgd werd.
  • Verkeersongeval op de Spilstraat Neeroeteren, J.W. uit Maaseik rijdt tegen het geparkeerd voertuig van G.A. uit Neeroeteren met lichte blikschade tot gevolg.
  • Diefstal fiets op de Neeroeterenstraat tnv P.J. uit Neeroeteren.
  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Noteborn, het geparkeerde voertuig van C.G. werd door een onbekende aangereden en zwaar beschadigd.
  • Woonstschennis op Stockheimerbosch t.n.v. E.B. uit Gent. Deze komt aan zijn chalet en merkt dat de sloten vervangen zijn, verder onderzoek volgt.
  • Pesterijen op Medaerstraat en Steenkuilstraat te Stokkem, jongeren storen de deelnemers aan een Halloweenwandeling, jongeren werden aangemaand waarop 'de rust der spoken' weerkeerde.
  • Diefstal uit voertuig op Siemenslaan Lanklaar t.n.v. W.P. uit Maasmechelen. GPS werd gestolen uit de vrachtwagen. Verder onderzoek volgt.