donderdag 4 december 2008

Hoogmoed komt vóór de Val!

03-12-2008

  • Poging diefstal braak op H Wammesstraat te Maaseik, een bewoner merkte toen hij zijn fiets wilde wegzetten onder balkon achterzijde woning 2 manspersonen op. Deze sprongen weg van balkon en wilde via inrit weglopen. Slachtoffer kan dan één der daders vastgrijpen en kwam hiermee in een schermutseling terecht. Hij kan dan de rugzak vastgrijpen (hierin zit een breekijzer). Dader loopt weg en vooraleer slachtoffer op straat is, hoort hij een voertuig vertrekken, beide verdachten zijn kunnen ontsnappen. Verder onderzoek volgt.
  • Verboden wapens/vreemdelingen op Ophovenstraat te Maaseik, tijdens een controle voertuig van H.D. treft de politie een verboden wapen aan (aansteker met knipmes erin). Betrokkene verklaart het gekocht te hebben in een nachtwinkel te Neeroeteren. In de nachtwinkel worden gelijkaardige artikelen aangetroffen, in beslagname, ter plaatse kan de kassabediende geen identiteitsdocumenten voorleggen, mee ten burele, blijkt illegaal in Belgie te verblijven.
  • Sluikstorten op Platte Lindenberg te Dilsen, in het bos 3 zakken met huisvuil en speelgoed, verder onderzoek naar verdachte uit Maasmechelen.
  • Niet-verzekerd voertuig/onverantwoord rijgedrag op de Oude Baan te Dilsen, twee bromfietsers waarvan geen van beide bestuurders een valhelm draagt nemen de vlucht richting het kanaal. Eén van de bestuurders daagt de politieploeg nog uit met gebarentaal. De bromfietsen rijden tegen hoge snelheid langs het kanaal met pieken van 120 km per uur. In Maasmechelen splitsen de twee zich. Op het rondpunt gekomen voor het voetbalstadion van Patro Maasmechelen, probeert de bromfietser de ploeg af te schudden door tussen de houten palen door te rijden van de parking van het stadion. Dan komt de bromfietser ten val komt in de drassige weide. Het betreft de vijftienjarige O.S. uit Maasmechelen. De bromfiets is niet verzekerd en wordt getakeld. O.S. wordt meegenomen ten burele en diens vader komt iets laten ook ten burele.
  • Verkeersongeval op de A Sauwenlaan te Dilsen om 15.40 uur, L.R. uit Maasmechelen komt gereden vanaf weg langs de Graaf. L.R. ziet G.D. niet aankomen en rijdt rijbaan op met een aanrijding tot gevolg.
  • Verkeersongeval vlucht op St Jansweg te Dilsen tnv U.V. om 13.30 uur, zij had een huisbezoek en haar voertuig stond langs de rijbaan geparkeerd. Toen ze wegreed bemerkte ze dat haar voertuig aangereden was.

04-12-2008

  • Diefstal braak Heterdaad op Neeroeterenstraat te Maaseik, omstreeks 03:30 uur wordt de broodautomaat weer opengebroken. De dader worden door de bakkersgast betrapt. Deze tracht de dader ter plaatse te houden, doch de dader tast naar zijn binnenzak en hierop laat hij hem lopen. Dader rijdt weg op een scooter. de dader wordt als volgt beschreven : 180 cm groot, mager gebouwd, blond haar, blauwe ogen, drager van een groene jas, een Kipling Rugzak, een zwarte helm (integraal), dader verplaatst zich op een zwarte scooter. Info kan steeds doorgegeven worden op 089/569293.






Tijdens de aktie op N78 en N75 tussen 13.00 en 21.00 uur en tevens BOB campagne werden volgende vaststellingen gedaan:
- 157 voertuigen werden gekontroleerd
- 38 ademtesten negatief
- 3 testen op drugs in verkeer, waarvan 1 positief met 1 intrekking rijbewijs
- 1 pv bezit van drugs
- 1 pv wapenbezit
- 1 pv inschrijving voertuig
- 1 pv heling
- 1 pv aantreffen illegaal
- 8 Pv's waarschuwing