zaterdag 20 december 2008

't Is een vreemde zeker, die verdw ... 'k hoop dat hij niet geswaffeld heeft.

19-12-2008
  • Verkeersongeval vlucht op de Elerweg te Maaseik om 20.25 uur. H.K. werd op de Elerweg van zijn fiets geduwd door onbekend voertuig, onderzoek is ingesteld.
  • Verkeersongeval vlucht op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 21.15 uur, V.N. is langs achter aangereden aan de verkeerslichten, het voertuig is gevlucht richting Nederland, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de A Sauwenlaan te Dilsen om 19.30 uur tussen A.P. en U.A. uit Dilsen.

20-12-2008

  • Vandalisme op Markt te Maaseik, spiegel van wagen vernield door jongeren, dader wordt opgespoord.
  • Vandalisme/huisvredebreuk/dronkenschap op de Rozenboomgaardstraat te Maaseik om 04.45 uur, de politieploeg gaat ter plaatse. Op de oprit van de woning staat een personenwagen. Deze blijkt van de bewoners te zijn. Naast dit voertuig ligt een jas op de grond en op de motorkap van het voertuig ligt een trui. In de jas wordt een identiteitskaart op naam van V.D. aangetroffen, een Nederlander. De bewoners lagen te slapen en hoorden iemand aan de voordeur aanbellen en bonken. Vervolgens hoorden ze iemand de deur inbeuken. Ze zijn op de bovenverdieping gebleven en naar de badkamer gevlucht. Van op de badkamer hoorden ze iemand de trap opkomen. Toen de politie ter plaatse was, zijn ze uit de badkamer gekomen. De deurstijl is ter hoogte van het slot gespleten. In de hal treft de politie een paar schoenen aan die niet van de bewoners zijn. De woning wordt doorzocht en in een slaapkamer wordt een man aangetroffen die in het bed ligt te slapen. Hij draagt enkel een hemd en onderbroek. Naast het bed ligt een jeansbroek en een paar sokken. Zijn uiterlijk komt overeen met de afbeelding van de persoon op de gevonden identiteitskaart. De persoon is met moeite wakker te krijgen, hij is ladderzat. Hij wordt geboeid en overgebracht naar het politiebureel alwaar hij opgesloten wordt. Betrokkene is gekend voor meerdere feiten.