vrijdag 5 december 2008

Samenwerking politie-bevolking: een sterk team!

4-12-2008

  • Verwaarloosde dieren in de Bergeindestraat te Maaseik, 2 paardjes staan in een weide zonder beschutting tegen het gure weer. De eigenaar van paard en weide werd opgespoord om aan deze toestand te verhelpen.
  • Aanvaring tussen 2 boten bij het aanmeren in de haven 'Herenlaak' te Maaseik, 2 vaartuigen in aanvaring gekomen. Beide schepen hebben schade.
  • Brandend voertuig Fabrieksweg te Maaseik, het voertuig is volledig uitgebrand, bij aankomst hulpdiensten stond het nog in lichterlaaie. Enkel aan de contouren kon opgemaakt worden dat het een mercedes betrof. Een op de grond aangetroffen nummerplaat bracht meer informatie bij. Het betrof een Nederlands voertuig, de eigenaar was niet op de hoogte dat zijn voertuig weg was.
  • Hondenbeet op de Finse piste (zie bericht van 3.12) te Maaseik, onderzoek door het wijkgebied Maaseik heeft de eigenaar van de honden laten aantreffen. De honden met hun baasje werden regelmatig in de buurt gesignaleerd. Het nodige werd gedaan om tot een regeling met het slachtoffer te komen.
  • Beschadigingen eigendommen bij bushalte te Maaseik, toezicht door omwonenden en politie hebben geleid tot de identificatie van een aantal jeugdigen welke beschadigingen aanbrachten aan muurtjes en tuinen. Gisteren werd een discreet toezicht uitgeoefend door politie in burger waardoor de jonge vandalen gevat konden worden.
  • Neeroeterse Kerstboom op Markt Maaseik, vanuit de Hei te Neeroeteren werd een gigantische kerstboom getransporteerd naar de Markt te Maaseik. Een privé-firma, technische dienst Maaseik en de politie verzorgden het transport dat toch wel hier en daar de volledige breedte van de weg nodig had. Met vereende krachten was de klus tegen de namiddag geklaard.
    Met excuses voor de weggebruikers die hinder mochten ondervinden door het transport.