donderdag 12 februari 2009

Had no license (to kill)!

11-02-2009
  • Diefstal braak op Kasteelstraat te Dilsen, geen verdere gegevens….
  • Poging diefstal braak op Broekkempweg te Maaseik, automatische poort werd beschadigd.
  • Diefstal op Berkendijk te Maaseik, diefstal en beschadigingen uit en aan een tuinhuis. Eigenaar verblijft in Nederland.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 20.10 uur. T.M. uit Maaseik rijdt weg van parking nachtwinkel en rijdt tegen de wagen van B.B. uit Maaseik.
  • Aantreffen gezocht persoon op Stationsplein te Maaseik. Tijdens een patrouille zien de inspecteurs Z.Z. uit Maaseik rijden. Betrokkene heeft geen rijbewijs en wordt gezocht voor een zaak van afpersing van 26/01/2009 ll. Na verhoor wordt de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter waarna hij opgesloten werd in de gevangenis te Hasselt.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 17.00 uur. Aanrijding tussen bromfietster G.L. en wagen van V.J. uit Dilsen.
  • Dronken sturen/snelheid/onverzekerd enz. op de Rijksweg te Dilsen om 23.30 uur. U.A. uit Maaseik raast tegen een snelheid van 140 km/uur over de Rijksweg in de rijrichting van Lanklaar. Gevolgd met anoniem voertuig en met herkenbaar interventievoertuig. Staande gehouden op Rachels. Bestuurder blaast "P". Verder is betrokkene niet-verzekerd, heeft geen schouwing, maakte geen gebruik van richtingsaanwijzers tijdens rechts inhalen. Onmiddellijke intrekking rijbewijs.
  • Nachtlawaai op kapelstraat te Dilsen om 04.10 uur. Buren klagen van lawaai. Het zou vooral gaan om deuren en kasten die dichtgesmeten worden. De politie is in de woning geweest. Aan de basis van het probleem ligt een gebrekkige isolatie.

12-02-2009

  • Verkeersongeval op de Pannenhuisstraat te Dilsen om 10.50 uur. V.M. uit Maaseik rijdt op de Lieve Moensenslaan in de richting van de Pannenhuisstraat. Ze heeft de intentie om aan het kruispunt met de Pannenhuisstraat te stoppen en vervolgens rechts af te draaien. Om een voor haar onbekende reden schiet de wagen de Pannenhuisstraat op en komt in aanrijding met R.K. uit Maasmechelen, die van haar rechterkant komt. Verscheidene verkeersborden worden omgereden. R.K. komt tot stilstand tegen een verlichtingspaal. R.K. heeft geen rijbewijs op het moment. Het voertuig waarmee hij rijdt is niet ingeschreven, niet verzekerd, niet gekeurd.
  • Sluikstorten op Eerste Straat te Maaseik, één achtergelaten vuilniszak.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 09.45 uur. Kop-staart aanrijding tussen P.K. en L.M. uit Maaseik, EAF.



Waarschuwing :


De Politie Maasland waarschuwt voor oplichters die de naam van ambulanciers van de dienst 100 misbruiken. De Kruisheren van Maaseik werden dinsdag ll. telefonisch gecontacteerd om een EHBO-pakket voor 125 euro te kopen waarvan de opbrengst naar de dienst 100 zou gaan. Men heeft toegezegd doch het pakket werd niet geleverd. Er werd klacht neergelegd en de politie is een onderzoek gestart. Ook elders in het land(oa. Balen) werden dezelfde praktijken toegepast. Het coordinatiecentrum van de dienst 100-Limburg distancieert zich van de zaak.