woensdag 18 februari 2009

Wie weet wie weed wiedt? SF? Dacht het niet!

17-02-2009
  • Brand/ongeval op de Maaseikerlaan te Maaseik. Mazoutton in brand. Ter plaatse blijkt dat een persoon zwaar verbrand is en direct dient overgebracht te worden naar het ziekenhuis van Leuven. Een firma uit Geel had twee weken geleden de mazouttank van de ING bank leeg getrokken, deze week hebben ze de ton ontvet. Heden werden de reparatiewerken aangevat. V.T. uit Lommel is in de tank gekropen om de lekken te dichten. Door een mengeling van de ontvetter, de mazout, de lijm van het dichtingsmiddel, de slechte verluchting (kelder) en een te heet geworden lamp is er een ontploffing gebeurd in de tank. V.T. in de tank werd zwaar gewond, aan zijn twee armen en benen, het aangezicht en de rug. Arbeidsinspectie is ter plaatse gekomen.
  • Oplichting op de Markt te Maaseik. De uitbaatster van een horecazaak werd voor 5000 euro opgelicht door een onbekende die met een grote groep mensen zou komen eten in de zaak.
  • Poging oplichting op Markt te Maaseik tnv horecazaak. In de zaak was er een man geweest, die een heel verhaal ophing. Het kwam er op neer dat hij 500 euro wou lenen, maar de uitbater wou hier niet op ingaan. De betreffende man had nog in twee andere zaken hetzelfde geprobeerd. Daar had hij ook met een smoes geprobeerd om aan geld te geraken. De man werd beschreven als iemand van 1.80 m groot, had een hoed op, droeg een blauwe parka en had een getinte huidskleur. De uitbater vermoedt dat het iemand van Indiaanse origine is. Hij had een verzorgd voorkomen. In de buurt gepatrouilleerd, maar niemand kunnen aantreffen, die aan de beschrijving voldoet.
  • Sluikstorten op M Stansstraat te Dilsen. Er ligt een hoop autobanden in een veldweg. Betreft gebruikte oude banden welke schuin zijn ingesneden.
  • Drugs/plantage op te Maaseik, S.L. heeft een professionele plantage van 460 planten, betrokkene werd voorgeleid en aangehouden.
  • Drugs/plantage te Dilsen. H.M. heeft 2820 plantjes staan, voorleiding, geen aanhouding.
  • Drugs/plantage te Dilsen. Tijdens een bijstand van de deurwaarder nemen de politieinspecteurs in de woning van I.R. een doordringende wietgeur waar. De lokale recherche wordt in kennis gesteld en tijdens het onderzoek ter plaatse worden 60 plantjes ontdekt.
  • Drugs/plantage te Dilsen. Plantage van ongeveer 1500 planten. P.Y. en P.R. uit Heerlen(NL) werden voorgeleid. P.R. werd aangehouden.

18-02-2009

  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 02.15 uur. SF. uit Bilzen is met zijn wagen over de Rijksweg komend van Dilsen tegen de rotonde aangereden aan kruispunt met de Boslaan en er bovenop stilgekomen. Hij klaagt van hevige rugpijn. Zijn passagier, B.R. eveneens uit Bilzen, verliest enkele keren het bewustzijn, maar de vitale functies zijn sterk. Overgebracht naar ziekenhuis. S.F. blaast positief, rijbewijs ingetrokken.
  • Verkeersongeval op Egelsbergweg te Maaseik om 13.30 uur. Kop-staart aanrijding. P.D. uit Kinrooi rijdt achter op de vrachtwagen bestuurd door O.E. uit Zutendaal.