woensdag 26 oktober 2016

Duur pakketje.


25-10-2016
  • Oplichting op Fortstraat te Maaseik. Een garagebediende opende een email van de fictieve firma ZEEDADEL Transport uit Maastricht. Die vertelden dat de levering opnieuw kon aangeboden worden. Ze vertelden er niet bij van welke firma. De garage had wel een bestelling lopen die nog niet geleverd werd. Na opening van de email werd de PC volledig geblokkeerd met de melding dat vrijgave volgt mits betaling. FCCU is op de hoogte van de bewuste oplichterspraktijken. Het virus betreft Wildfire Locker en kan opgelost worden via nomoreransom.org.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik om 16.00 uur. Een 16-jarige jongen uit Grevenbricht (NL) heeft snoep en een pakje condooms uit de winkelrekken ontvreemd bij Colruyt.
  • Verkeersongeval vlucht op de Waagstraat te Maaseik om 20.30 uur. Koerierdienst moet pakket afleveren. Hij staat met 4 richtingsaanwijzers op de rijbaan en achter hem staat een grijze wagen waarvan de chauffeur zich aan het opjagen is. De bestuurder maakt van zijn oren en haalt dan de koerierdienst in waarbij hij met zijn voertuig tegen de bestelwagen schuurt en verder rijdt. De bestuurder werd geïdentificeerd en PV werd opgesteld.