donderdag 20 oktober 2016

Schipper, mag ik overvaren?

19-10-2016
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 10.41 uur. K.M. (29j) uit Polen verlaat met de vrachtwagen de rotonde op de Boslaan/Rijksweg en wil op de rechter rijstrook invoegen. Hierbij komt hij in aanrijding met een Lijnbus. Ter plaatse bleek het EAF door de partijen al te zijn ingevuld. Geen gewonden. Bestuurders blazen Safe.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Europalaan te Dilsen-Stokkem om 16.14 uur. Op de brug over de Zuid-Willemsvaart kunnen wij vaststellen dat de metalen brugleuning over een afstand van 5 meter is beschadigd. De matroos op de boot heeft de autokraan wat te vroeg laten omhoogkomen, waardoor deze de metalen leuning heeft beschadigd, alvorens van de boot af te breken. Het ongeval wordt onderling geregeld door de schipper en de scheepvaart.
  • Verlies lading op Koning Boudewijnlaan te Maaseik om 18.01 uur. Een aantal betonblokken zijn in de berm terecht gekomen. De stukken werden al aan de kant gelegd door een passant. Geen gegevens van de veroorzaker.
20-10-2016
  • Hindernis op de rijbaan op Weg naar As te Maaseik om 06.17 uur. Melding dat er een tweepersoonsmatras op de rijbaan ligt. De ploeg gaat ter plaatse en haalt de matras van de weg af. P.F. heeft schade aan zijn voertuig opgelopen door over de matras heen te rijden.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Weertersteenweg te Maaseik om 12.51 uur. Op de parking kwam het front van het voertuig van H.R. uit Nederland in aanrijding met de linker achterzijde van het voertuig bestuurd door R.C. (52j). Onderlinge regeling.
  • Sluikstorten afvalstoffen op Vilvertstraat te Dilsen-Stokkem. In het bos treffen wij een hoeveelheid materiaal aan vermoedelijk afkomstig van voederbakken. De brandweer spant een lint, zodat wandelaars er niet meer door kunnen. Wij nemen contact op met de milieudienst. Zij gaan ter plaatse komen en het nodige doen om dit op te ruimen. Geen verdachte gekend.