woensdag 5 juli 2017

Toch joegen ze iemand in het harnas!


04-07-2017

  • Verdachte gedragingen op K Aertsplein te Maaseik om 21.00 uur. Melding dat er jongeren aan het vechten zijn. Politieploeg ter plaatse. Twee jonge kerels zijn aan het zwaardvechten. Betreft hobby, geen kwade bedoelingen. Enkele toeschouwers.
  • Brand op Bekaertlaan te Dilsen om 16.00 uur. Klein deel van het dak van een loods is aan het smeulen. Vermoedelijk kortsluiting in zonnepanelen. Brand snel onder controle. Geen gevaar geweest voor personeel en omliggende bedrijven.
  • Opgefokte bromfiets/onverantwoord rijgedrag op Hoogbaan te Dilsen om 20.10 uur. De politieploeg kruist een scooter die als een gek in het midden van de Rijksweg rijdt aan hoge snelheid. Achtervolging wordt ingezet en meerdere ploegen in bijstand. Bestuurder negeert stopbevelen en rijdt enkele malen de politievoertuigen aan. Na een achtervolging laat hij de scooter achter en probeert in een weiland de vlucht te nemen. Uiteindelijk kan de 18-jarige K.I. uit Maasmechelen gevat worden.  Hij heeft geen geldige verzekering en het voertuig is niet ingeschreven. Inbeslagname voertuig en opstellen proces-verbaal.

05-07-2017

  • Poging oplichting op Kapelstraat te Dilsen. Een bewoner wil een wagen via internet verkopen. Hij heeft een reactie gehad via email. De kandidaat koper vraagt hem eerst een storting te doen van een geldsom via Western Union naar een Russische bank als kosten voor het overschrijven van de uiteindelijke aankoopsom.  Niet op ingegaan.
  • Verkeersongeval op de Haagstraat te Dilsen om 13.00 uur. Aanrijding tussen twee voertuigen.