dinsdag 16 januari 2018

Van het oud naar het nieuw ziekenhuis!


15-01-2018

  • Verkeersongeval op Neeroeterenstraat te Maaseik om 14.24 uur. T.K. (37j) reed over de Neeroeterenstraat in de richting van Maaseik en haalt een voertuig in. Op dat moment komt W.L. (21j) met haar voertuig uit de Roosterbergstraat gereden met een aanrijding tot gevolg. W.L. gekwetst naar ziekenhuis.  
  • Vandalisme op Koning Albertlaan te Maaseik. Wagen bekrast.
  • Verlies benzine/olie op Burgemeester Philipslaan te Maaseik. Een oliespoor op de Burgemeester Philipsslaan. Brandweer werd verwittigd en zijn ter plaatse gekomen om de rijbaan te reinigen.
  • Hindernis op de rijbaan op Weg naar As te Maaseik om 18.14 uur. Signalisatie omvergewaaid. Alles terug op zijn plaats gezet in een opstelling dat het niet meer kan omvallen door de wind.
  • Stormschade op Erteveld te Dilsen om 15.00 uur. Betreft een partytent die door de wind half over de rijbaan hangt. Oproeper betreft buurman die een oplossing zocht voor het probleem. Zij gaan zelf over tot het vorderen van enkele buren om samen de tent op te ruimen.


Op zaterdag 13 januari 2018 omstreeks 15.30 uur meldde een 73-jarige bewoner van het oude ziekenhuis “Maas en Kempen” dat hij bedreigd wordt door een man. Deze bewoner heeft een overeenkomst om een kamer tijdelijk te gebruiken.  

Aan de achteringang van het ziekenhuis werd het slachtoffer benaderd door een man gekleed met een zwarte pull met capuchon. Deze laatste wou het ziekenhuis binnendringen en zou hierbij het slachtoffer met een wapen hebben bedreigd.  Wanneer het slachtoffer wou vluchten, zou hij uiteindelijk een slag op het hoofd hebben gekregen. 
De politie kwam ter plaatse en arresteerde de verdachte. Bij de verdachte werden twee dolken aangetroffen. In een andere kamer in het ziekenhuis werd het wapen aangetroffen. Het gaat om een luchtdrukwapen. 
De verdachte werd gedagvaard in snelrecht ten einde een onmiddellijk signaal te geven. Hij zal zich op 7 februari 2018 op de correctionele rechtbank in de afdeling Tongeren moeten verantwoorden.