woensdag 14 november 2018

Alle duiven.. sjalalalie sjalalala.

13-11-2018

  • Sturen zonder geldig rijbewijs/Niet-gekeurd op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 14.30 uur. Controle voertuigencombinatie lichte vrachtwagen met aanhangwagen. Bestuurder V.J. is geen houder geldig rijbewijs voor vernoemde combinatie. Tevens heeft het voertuig geen geldige keuring. PV.
  • Leurders? Op B Philipslaan te Maaseik om 15.10 uur. Mensen die aanbellen en zich uitgeven als medewerkers van Infrax. Ze bellen aan om de facturen en meterstand te controleren. Infrax gebeld en die weten van niks.
  • Verdachte gedragingen op Egelsbergweg te Maaseik om 19.20 uur. Melder zag een jongeman met een kettingzaag langs de kant van de weg staan. Twee betrokkenen aangetroffen in de gracht alsook een groep kinderen onder begeleiding van een leerkracht. Betreft een spooktocht door hen georganiseerd.
  • Moeilijkheden met personen op Sportlaan te Maaseik om 20.00 uur. Twee jongemannen zorgen voor problemen in het zwembad. Naar buiten begeleid.
  • Verkeersongeval aanrijding hond op de K Fabiolalaan te Maaseik om 22.00 uur. M.M. (32j) rijdt van de Maasbrug richting rotonde Heppeneert en raakt hierbij een loslopende hond. Eigenaar hond is ook ter plaatse. Hond naar de dierenarts en verkeert in goede gezondheid, enkel een zwelling van zijn kop.
  • Verkeersongeval aanrijding hond op de Rijksweg te Dilsen om 18.00 uur. J.J. (26j) heeft hond aangereden, is met de hond naar de dierenarts gereden. Dier heeft het niet overleefd en was niet gechipt.

14-11-2018

  • Verkeersongeval vlucht op de S G Ruttenstraat te Dilsen om 01.00 uur. Onbekend voertuig heeft tegen een boompje gereden. Er liggen nog enkele brokstukken van vermoedelijk een grijze lichte vrachtwagen type Berlingo/Partner. Verder onderzoek.
  • Overlast dieren op K Aertsplein te Maaseik om 09.00 uur. Op bepaalde sociale media is er onrust omtrent een duivenkooi dewelke bovenop de ingang van de parkeergarage staat (zijde bospoort). In de kooi zouden "verwaarloosde duiven" zitten. De milieudienst van de stad Maaseik laat weten dat het een project betreft om duiven te vangen en de overlast in te dijken. De kooi is voorzien van eten en drinken en wordt stelselmatig geledigd waarna de duiven naar het natuurhulpcentrum worden gebracht.