dinsdag 2 april 2019

Eén april? Wedden van niet?


01-04-2019

  • Verkeersongeval op de Acht Meilaan te Maaseik om 14.00 uur. Een bestuurster wil de ondergrondse parking verlaten. Boven aan de parking staat een voertuig te wachten om de parking in te rijden. De bestuurster neemt bij het naar buiten rijden de bocht te kort en rijdt hierbij tegen een metalen hek. EAF.
  • Drugs/weerspannigheid op Stationsplein te Maaseik om 16.45 uur. Controle actie van Okay Betcenter. Vijf personen worden geïdentificeerd en gecontroleerd. Eén 19-jarige verdachte uit Hasselt wordt in het bezit van cocaïne gevonden en staat geseind voor andere feiten. Eén persoon wordt in het bezit van cannabis aangetroffen gevonden. Twee personen verzetten zich tegen de controle en worden tevens gearresteerd. Een politieinspecteur wordt hierbij verwond. Alle verdachten worden overgebracht voor verder onderzoek naar het commissariaat te Maaseik. De verdachte van weerspannigheid wordt via de snelrechtprocedure voor de rechtbank gebracht. De verdachte uit Hasselt wordt voor de onderzoeksrechter geleid.

02-04-2019

  • Diefstal voertuig op Waterlozeweg te Maaseik om 08.00 uur. Een grijze terreinwagen van een bedrijf werd gestolen. Voertuig werd geseind, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de K Boudewijnlaan te Maaseik om 08.20 uur. Fietser S.N. (17j) uit Susteren (NL) is van de Maasbrug afgekomen en is de ovonde recht over gestoken. Zijn bedoeling was om rechts af te slaan richting de Sionstraat. Toen hij wilde afdraaien kwam hij in aanrijding met wielertoerist H.B. (60j) uit Weert (NL) die over het fietspad gereden kwam op de Koning Boudewijnlaan uit de richting van de Sionstraat. Beiden komen ten val. De wielertoerist komt zwaarder ten val en heeft verwondingen aan hand een aangezicht. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis Maaseik.
  • Verdachte toestand op L Moenssenslaan te Dilsen om 12.50 uur. Ter plaatse staat er langs een boswegje een plastic witte emmer met een deksel waarin een gat zit. In de emmer zit smurrie en een nephand en nepvingers, vermoedelijk afkomstig van een bosspel of laatste Halloween. Emmer werd meegenomen.