donderdag 19 december 2019

Waarschuwing ! Vuurwerk !


18-12-2019


  • Loslopend dier op de Leugenbrugweg te Maaseik om 18.30 uur. Pony aangetroffen aan de Maasplassen. Het dier werd in een nabijgelegen weide gestald.
  • Vuurwerk op H V Veldekestraat te Maaseik om 23.30 uur. Niets aangetroffen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 15.40 uur. P.N. (62j) tracht in te voegen na de verkeerslichten Rotem. Hierbij rijdt tegen de rechterflank van D.K. (28j) uit Maasmechelen. EAF.
  • Jongerenoverlast/vuurwerk op Europalaan te Dilsen om 16.10 uur. Jongeren laten bommetjes af aan de kerk. Niemand meer aangetroffen.
  • Drugs op Ter Motten te Dilsen om 21.55 uur. Op locatie werd een verdacht voertuig gecontroleerd. Fouille van bestuurder S.D. (22j) levert een hoeveelheid cannabis op. PV.


Gas-reglement Maaseik én Dilsen-Stokkem inzake Vuurwerk (afsteken).

De overgang naar het nieuwe jaar gaat traditiegetrouw vaak gepaard met het afschieten van vuurwerk. Op vraag van heel wat burgers, de overheden, en in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid wenst de politie Maasland het volgende mee te delen :

Hou er rekening mee dat, in het kader van het GAS-reglement, het enkel toegelaten is feestvuurwerk af te steken op oudejaarsnacht van 23.45 tot 00.45 uur én dit énkel voor personen boven de 16 jaar.

Voor alle overige gevallen is er een machtiging van de burgemeester nodig!

Voor de stad Maaseik is er een besluit van de burgemeester gemaakt waarbij vuurwerk op oudejaarsavond in de binnenstad en op de camping van Marec verboden wordt. 
Hagelvuurpijlen, (mortier) bommen, vuur- en zwermpotten, kanonslagen, petarden, voetzoekers, zevenklappers, vulkanen en staartsterren zijn altijd verboden. 

==> Kort en bondig: "Tuigen die enkel een zeer luide knal geven zijn verboden".

Al te vaak gebeuren er echter vermijdbare ongevallen met soms zeer zware gevolgen. Hou ook rekening met de dieren in de omgeving!
Als je toch absoluut vuurwerk wilt afsteken, wees voorzichtig en beperk dit tot de toegelaten tijdsvork.

Indien je de regels niet respecteert riskeer je dus een boete (175 tot 350 euro) en wordt je vuurwerk in beslag genomen.
Er zal (zéker tijdens de nieuwjaarsnacht) extra toezicht door de politie gebeuren.