woensdag 18 december 2019

Zorg ervoor dat je kind geen zorgenkind wordt!

17-12-2019

  • Verkeersongeval op de Nijverheidslaan te Dilsen om 22.59 uur. H.M. (47j) rijdt op de Bekaertlaan. Thv het kruispunt met de Nijverheidslaan komt hij in aanrijding met M.D. (66j). Deze laatste werd licht gekwetst.

18-12-2019

  • Verkeersongeval op de Eindestraat om 10.20 uur. Iemand heeft tegen de aanhangwagen van M.J. (46j) gereden. EAF.
  • Wegvervorming op Oude Baan te Dilsen om 7.54 uur. Er is een gat ontstaan van ongeveer 50 cm doorsnede en 60 cm diep. Een houten bak werd geplaatst ter signalisatie. Stad in kennis voor herstel.
  • Winkeldiefstal op K Aertsplein te Maaseik om 13.10 uur. Een vrouw komt met een dunne handtas binnen en verlaat de kassa met een volle handtas bij de Albert Heijn. Ze koopt wel iets voor een bedrag van 5 euro. Ten burele, handtas bevat gestolen goederen. PV opgesteld.






Actie veilig vervoer kinderen dd 18-12-2019








Vandaag werd er door onze diensten gecontroleerd op de Eerste Straat of de kinderen veilig vervoerd werden in de voertuigen.

Al het doorgaand verkeer werd gecontroleerd en er werden een 15-tal voertuigen aan de kant gezet voor verdere controle.

Er werd uiteindelijk lastens 2 personen een onmiddellijke inning opgesteld. De rest van de kinderen bleek groter te zijn dan 1m35.

De actie werd goed onthaald door de mensen. Onze diensten kregen op het terrein veel positieve feedback.

De actie zal zeker herhaald worden, ook op andere locaties binnen onze politiezone.

Meer informatie omtrent het correct gebruik van kinderbeveiligingssystemen vindt u terug op de site van VIAS https://www.vias.be/nl/newsroom/slechts-1-op-4-kinderen-correct-vastgeklikt-in-de-wagen/