zondag 29 november 2020

Even neerpennen...

 28-11-2020

  • Verdacht persoon op Kluisstraat en Javanastraat te Maaseik om 14.35 uur en om 16.45 uur. Melding dat een doofstomme aanbelt bij huizen om aldaar tekeningen te proberen te verkopen. Wij doen patrouille in de omgeving en zien een manspersoon aanbellen. Deze persoon heeft een kartonnen bordje bij met de uitleg dat hij doof is en probeert om geld te verdienen. Wij identificeren deze persoon aan de hand van diens identiteitskaart. Deze kan ons geen machtiging voor het uitoefenen van ambulante handel tonen. Betrokkene gaat vrijwillig mee ten burele voor afhandeling.

29-11-2020

  • Controle voertuig op Dorpsstraat te Dilsen-Stokkem om 01.20 uur. Tijdens patrouille doen wij een controle van een voertuig. Betreft een nodeloze verplaatsing en de 40-jarige bestuurder legt een positieve ademtest af. Wij stellen PV op.
  • Corona op Medaerstraat te Dilsen-Stokkem om 15.00 uur. Wij bemerken dat de alcoholische dranken niet in flesjes wordt meegegeven, maar in bekers. Het resultaat is dat er een kleine samenscholing van een ± 20 personen ontstaat, verspreid over het fietspad. Wij laten hierop iedereen de plaats verlaten, en leggen de eigenaar uit dat dit niet de bedoeling is van take-away. Hij gaat geen alcohol meer serveren.
  • Geluidshinder personen op Broekstraat te Maaseik om 15.25 uur. Een aantal jongeren zijn vuurwerk aan het afsteken. Ploeg ter plaatse: negatieve vaststellingen.