vrijdag 20 november 2020

Ze waren geen uiltje aan het vangen...

19-11-2020

  • Misbruik van vertrouwen op Kolderstraat te Dilsen-Stokkem. Het slachtoffer krijgt een Whatsapp-bericht zogenaamd van de zoon. Deze geeft aan dat zijn gsm in het toilet gevallen is en momenteel houder is van een andere gsm-nummer. De onbekende persoon verzoekt om 2 rekeningen te betalen, hetgeen ook uitgevoerd wordt door het slachtoffer. Een grote geldsom wordt afgeboekt van de rekening. PV wordt opgesteld.
  • Brand op Allemansweg te Dilsen-Stokkem om 15.35 uur. Betreft een accidentele brand van hooi dat nog niet volledig droog was en hierdoor in brand is gevlogen. De boer was zelf met bulldozer nog hooi uit de schuur aan het halen.
  • Verdacht voertuig op Voorshoventerweg te Maaseik om 15.50 uur. De ploeg heeft het voertuig kunnen aantreffen op de Zandbergerstraat. Een koppel was Pokémons aan het vangen.

20-11-2020

  • Misbruik van vertrouwen op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Het slachtoffer krijgt via Whatsapp een bericht, zogenaamd van de dochter, wiens gsm kapot is en een nieuw nummer heeft. De vraag komt om dringend een overschrijving te doen. Er wordt een overschrijving uitgevoerd, waardoor een grote geldsom overgeschreven wordt. PV werd opgesteld.