vrijdag 16 april 2021

Catch of the day!

15-04-2021

  • Samenscholing op Nationaal Parklaan te Dilsen-Stokkem om 22.30 uur. Wanneer wij aanrijden en de parking naderen, zien wij dat er een twintigtal voertuigen geparkeerd staan. Tussen de voertuigen bevindt zich een grote samenscholing van jongeren, die dicht op elkaar staan. Wij schatten dat de groep ongeveer 50 jongeren bedroeg. Wanneer wij de parking oprijden lopen een 30-tal jongeren weg richting het bos. Een aantal voertuigen kunnen nog wegrijden. Wij parkeren ons dienstvoertuig achter een aantal geparkeerde voertuigen en vatten onze controle aan. Wij kunnen 19 jongeren ter plaatse identificeren aan de hand van hun identiteitskaart. Na de controle vragen wij hun om de plaats te verlaten. Wanneer iedereen de plaats verlaten heeft met hun voertuig, stellen wij vast dat er nog twee voertuigen geparkeerd staan op de parking. Wij voeren verder onderzoek uit en kunnen nog een vijftal jongeren de parking zien oplopen richting de twee geparkeerde voertuigen. Zij stappen in de twee voertuigen en vertrekken met een hoge snelheid. Wij besluiten om de voertuigen na te rijden. Wij intercepteren een van de voertuigen op de Siemenslaan en gaan over tot controle. Wij noteren de identiteiten van de twee inzittenden.

In totaal hebben wij 21 identiteiten kunnen controleren. Er zullen 21 pv’s worden opgesteld aangaande samenscholingsverbod binnen de covid-19 maatregelen.

16-04-2021

  • Graffiti op Van Eycklaan te Maaseik om 8.30 uur. Onbekenden hebben een tag op de muur gespoten. Wij stellen een PV op.