dinsdag 6 juli 2021

Mijnheer pastoorrrrrrrrrrr?

05-07-2021

  • Informaticafraude/Oplichting te Maaseik om 11.30 uur. Een bewoonster kreeg een sms-bericht van het nummer +32 192 48 41 12, met volgende vermelding : " BPOST : Uw pakket heeft ons sorteercentrum bereikt. Gelieve eenmalig de verzendkosten te voldoen via een link”. Als zij de link aanklikt wordt haar gevraagd om haar kaartlezer in de kaartlezer te steken en de gevraagde handelingen uit te voeren. Het valt haar hierbij op dat de transacties traag verlopen en dat haar gevraagd wordt om deze opnieuw uit te voeren. Uiteindelijk wordt er dan 3 maal 2490.00 Euro van haar bankrekening gehaald door een onbekende. Verder onderzoek.
  • Flessentrekkerij op Markt te Maaseik om 13.10 uur. Een vrouw heeft eten besteld en opgegeten zonder te betalen bij de Pannenkoekenbakker. Verdachte is bekend en PV wordt opgesteld.
  • Verkeersongeval op Stationsplein te Maaseik om 14.40 uur. Fietser V.Y. (13j) wordt aangereden door bestuurder S.J. (71j) wanneer hij de rotonde wil verlaten. Fietser licht gekwetst.

06-07-2021

  • Verdachte gedragingen?? op Haagstraat te Dilsen om 02.30 uur. Ploeg ter plaatse omdat een wandelaar een roggelend geluid vanuit de kerk hoorde. Ploeg doet rondgang. Alles lijkt in orde, geen braaksporen en niemand aan te treffen. Vanuit de woning tegen de kerk hoort de ploeg een gesnurk. Melder heeft dit naar hoge waarschijnlijkheid gehoord.
  • Nachtlawaai op K Kerkstraat te Maaseik om 3.40 uur. Melder hoort al een paar uur iemand tegen zichzelf praten op het bankje aan de kerk. Vermoedelijk kwam het lawaai van een door de politie gekend persoon. Hij ging net zijn woning binnen toen de politieploeg passeerde.  
  • Hindernis op rijbaan op Dilserweg te Maaseik om 8.45 uur. Brandweer komt ter plaatse en ruimt de boom op en zuivert de rijbaan.
  • Vandalisme op Brugstraat te Maaseik om 8.50 uur. Vermoedelijk hebben spelende kinderen gisteren stenen over gegooid tegen melder zijn voertuig.