zaterdag 11 september 2021

Grensoverschrijdende samenwerking!

10-09-2021

  • Versterking externe politiedienst op Venlosesteenweg te Maaseik om 20.23 uur. Wij krijgen melding van een achtervolging van een voertuig door de Nederlandse ploegen. Met in de gedachte om in bijstand te gaan, rijden wij over de Venlosesteenweg. Aan de rotonde zien wij een voertuig crashen, recht in de berm, waarna 3 personen de vlucht nemen. Wij zetten te voet de achtervolging in. 1 persoon kan door onze diensten gevat worden. Een tweede persoon werd door de Nederlandse collega’s vastgenomen. Verschillende ploegen werden nog ingezet om de laatste voortvluchtige te vinden, doch zonder resultaat. De twee gevatte personen werden geïdentificeerd en gearresteerd. Ze werden voor verder onderzoek overgedragen aan de Nederlandse collega’s.

11-09-2021

  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 0.49 uur. Tijdens controle blaast een 54-jarige bestuurder uit Maaseik 'Alarm'. Betrokkene krijgt een rijverbod van 3 uren opgelegd.
  • Opzettelijke brandstichting op Rooterweg te Maaseik om 3.13 uur. Een Dixie werftoilet werd in brand gestoken door onbekende dader(s). De brandweer blust. PV wordt opgesteld.