zaterdag 25 december 2021

Fijne kerst!!

 24-12-2021

  • Brand van een woning op Schoolstraat te Dilsen-Stokkem om 13.56 uur. Bewoner is ongedeerd en wacht buiten aan de woning zodat de brandweer zijn werk kan doen. Het bleek te gaan om een dampkap dewelke vuur gevat heeft op het ogenblik dat de bewoner in de woonkamer zat. 
  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op Oude Baan te Dilsen-Stokkem om 14.05 uur. Verlichtingspaal ter hoogte van de kerk te Lanklaar werd omver gereden. Er liggen brokstukken ter plaatse van een onbekend voertuig. Gedeelte van de nummerplaathouder met gedeeltelijke vermelding ligt nog ter plaatse. Verder onderzoek. 
  • Diefstal in woning op Javanastraat te Maaseik om 18.08 uur. De slaapkamer en zolder werden doorzocht. Braaksporen aan een raam zichtbaar. Verder onderzoek.

25-12-2021

  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 02.40 uur. P.A (22) uit Dilsen-Stokkem raakt van de rijbaan aan de rotonde en raakt hierbij een verkeersbord. De bestuurder pleegt vluchtmisdrijf. Even later keert de bestuurder terug naar de plaats van het ongeval om de voorste bumper met nummerplaat op te halen. Een buurtbewoner komt naar buiten en zegt tegen de bestuurder dat de politie ingelicht werd. Hierop wordt P.A kwaad en slaat op het rolluik van de bewoner met schade tot gevolg. Ploegen komen ter plaatse en kunnen P.A onderscheppen. De bestuurder wordt weerspannig en wordt meegenomen ten burele. Ademtest is positief, intrekking rijbewijs voor 15 dagen. PV alcohol, PV ongeval vluchtmisdrijf, PV weerspannigheid en PV opzettelijke beschadigingen worden opgesteld. 
  • Diefstal in woning op G. Simonelaan te Dilsen-Stokkem. Aan de achterzijde van de woning wordt een dikke steen door de ruit van de keuken gegooid. Zo verschaffen twee verdachten zich toegang tot de woning. De hele woning werd doorzocht. Het raam werd door de brandweer dicht gemaakt. In de woning zijn camerabeelden aanwezig. Labo komt ter plaatse. Verder onderzoek.