vrijdag 29 juli 2022

Als een kieken zonder kop...

28-07-2022

  • Ongewapende weerspannigheid op Sint-Jansberg te Maaseik om 14.52 uur. Hercontrole in het kader van dierenwelzijn naar aanleiding van opgelegde maatregelen. Er wordt vastgesteld dat er aan de opgelegde maatregelen niet volledig werd voldaan, waarna wordt beslist om de dieren onmiddellijk in beslag te nemen en te laten ophalen. De gemoederen raken wat verhit en het komt tot wat trek- en duwwerk met onze diensten, waarna we via de aangeleerde technieken overgaan tot het handboeien van de eigenaars. Ze worden beiden ondergebracht in de doorgangscellen. PV wordt opgesteld. Betrokkenen worden hierna terug in vrijheid gesteld.
  • Diefstal met braak op Langstraat te Dilsen-Stokkem om 19.42 uur. Ingebroken via een raam aan de achterkant van de woning. Er werden juwelen gestolen. Het labo wordt in kennis gesteld voor sporenopname. PV wordt opgesteld. 

29-07-2022

  • Loslopend dier op Steenweg naar Neeroeteren te Dilsen-Stokkem om 7.51 uur. 3 paarden waren uitgebroken uit de weide en liepen over straat. Wat verderop liepen ze een veld op. Daar konden alle dieren uiteindelijk gevangen worden. De eigenaar komt ter plaatse en brengt de dieren met de trailer terug naar huis.
  • Diefstal op Kapelstraat te Dilsen-Stokkem om 12.42 uur. Melding dat er een persoon rondrijdt met achter zijn voertuig een verdeelput voor waterafvoer. Wij treffen deze persoon aan met goederen die verderop ontvreemd werden. Beslag van de goederen ter plaatse. Pv wordt opgesteld. Verder onderzoek volgt.