vrijdag 8 juli 2022

Een smeulend vuurtje...

07-07-2022

  • Hinderend voertuig op Weertersteenweg te Maaseik om 17.30 uur. Ter hoogte van de Gremelsloweg breekt een wiel af van een landbouwvoertuig. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie. Enige verkeersregeling blijkt noodzakelijk, vooral wanneer er enkele extra landbouwvoertuigen worden ingeschakeld teneinde het voertuig aan de kant te krijgen. Wanneer de weg werd vrijgemaakt, werd het voertuig gestut om daags nadien gerepareerd te worden door een gespecialiseerde firma.
  • Verdachte toestand/Sturen onder invloed op Nationaal Parklaan te Dilsen-Stokkem om 20.13 uur. Melding dat twee meisjes uit een wagen stapten en begonnen te vechten. Op de Boslaan treffen wij het voertuig aan waarover de melding handelde. Blijkt dat enkele dames uit Gent samen een dagje uit zijn gegaan en volgens hen een hevige discussie hebben gehad. Volgens beiden is er verder niets voorgevallen. Gezien wij bij de bestuurder een alcoholgeur waarnemen, onderwerpen wij deze aan een ademtest, met een positief resultaat. Inhouding rijbewijs voor 6 uren. PV wordt opgesteld.

08-07-2022

  • Begin van een brand op Bleumerstraat te Maaseik om 8.19 uur. De bloembak ter hoogte van het kruispunt Bleumerstraat met de M. Koningstraat is aan het smeulen. Een buurtbewoner had er al twee emmers water over gegoten. Betrokkene geeft aan dat er veel voorbijgangers een sigarettenpeuk ingooien wat de oorzaak is. Geen brandweer nodig.