dinsdag 12 februari 2008

Laagstaande zon, opgepast!

  • Heterdaad diefstal op Oude kerkstraat te Dilsen tnv LIDL, ploeg ziet persoon weglopen, kunnen onderscheppen. Betreft S.C. uit Someren(Nederland). Op de parking van de LIDL wordt het voertuig aangetroffen met een positieve zoeking : grote kniptang in kofferruimte, grote hoeveelheid stukken elektriciteitskabel van ongeveer 1 meter lang. Vtg wordt getakeld. de verdachte bekent de feiten samen met D.R. uit Someren gepleegd te hebben, dewelke de vlucht heeft genomen. Pdk bevestigt arrestatie, S.C. wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Poging diefstal voertuig op Kempenstraat te Dilsen, poging diefstal lichte vrachtwagen, sloten aan beide portieren geforceerd. Schade aan bekabeling stuurslot.
  • Vandalisme op Hoevenstraat te Maaseik, vernielingen aan woning, brievenbus enz.
  • Winkeldiefstal op B philipslaan te Maaseik tnv Carrefour, verdachte uit Dilsen heeft voor zo'n 150 Euro aan goederen (DVD CD) in zijn broek en jas gestopt. Is betrapt door winkeldetective met schermutseling tot gevolg en gaat lopen. Winkeldirecteur heeft hem in bedwang gehouden tot aankomst politie.
  • Verkeersongeval op de Van Eycklaan/Weertersteenweg te Maaseik om 10.26 uur, 70-jarige J.W. uit Kinrooi komt uit richting Kinrooi en wil de Van Eycklaan indraaien, daarbij komt hij in aanrijding met de 72-jarige fietser P.G. uit Kinrooi dewelke op het fietspad langsheen de Weertersteenweg rijdt in richting Kinrooi. Hij werd vermoedelijk niet gezien door laagstaande zon. P.G. wordt in kritieke toestand overgebracht naar ziekenhuis Genk.