zaterdag 16 februari 2008

Sara en Simon? Alles voor Alex(en niets voor een)ander.

15-02-2008
  • Opzettelijke slagen op de Bosstraat te Maaseik tnv Sara, Sara werd lastig gevallen door een aantal meisjes. Ze werd enkele keren geslagen in haar aangezicht en uitgescholden voor Duitse hoer. Reden van ruzie en slaan blijft onbekend - zou volgens klaagster niet om jongens gaan.
  • Verkeersongeval op het Scholtisplein te Maaseik om 15.23 uur, kop-staart aanrijding tussen M.M. uit Maaseik en S.E. uit Maaseik, EAF.
  • Onverantwoord rijgedrag op de Weertersteenweg te Maaseik, een bewoner meldt dat hij de rode Nissan welke de politie aantreft gevolgd is vanuit BREE. Het voertuig hinderde meermaals het andere verkeer. Het betreft een bewoner uit Houthalen. Betrokkene maakt een zeer verwarde indruk. Hij deelt ons mee dat hij suikerziekte heeft en doet in ons bijzijn een test waaruit blijkt dat zijn suikerspiegel niet goed is. Betrokkene heeft geen medische beperking met betrekking tot zijn rijbewijs. Hij deelt ons mee dat hij van PEER komt en terug naar HECHTEL-EKSEL reed. Hij weet niet hoe hij in MAASEIK terecht komt. Betrokkene neemt wat suiker. Wij delen bestuurder uitdrukkelijk mee dat hij niet mag rijden wanneer zijn medische toestand dit niet toelaat.

16-02-2008

  • Diefstal braak op B Philipslaan bij een confiseriezaak, voordeur geforceerd, kassa leeggemaakt.
  • Diefstal op Rechtestraat tnv Stad Dilsen-Stokkem, standbeeld Struipster, het beeld bestaat uit brons, weegt 109 kg en is de beeltenis van een vrouw die op een stoel gezeten is en wissen aan het stropen is. Het beeld was vastgehecht op een gemetste sokkel waarop maaskeien geplaatst werden. Het beeld is een uniek exemplaar dat door de kunstkring A. Sauwen in 1998 aldaar geplaatst werd.
  • Wateroverlast op de Koppelstraat te Dilsen, de naastgelegen beek is weer aan het overstromen en het water loopt over de weg en de achterliggende percelen van de bewoners. Brandweer verwittigd. Het rooster in de beek is weer verstopt en daarom loopt de beek over, buurtbewoners hebben planken geplaatst aan de oude kanaalarm zodat het water niet meer naar de beek kan. Voorlopig probleem opgelost. Als het probleem opnieuw is dan zal de brandweer het water wegpompen. Zout laten strooien door stadsdiensten tegen de gladheid.