zondag 2 maart 2008

Maaseik Alaaf ! Prins Wim I Alaaf !

01-03-2008
  • Diefstal op L Reeschapstraat te Maaseik, een nummerplaat van een wagen werd gestolen.
  • Poging winkeldiefstal op Ophovenstraat tnv Spar, uitbater meldt dat een neger van 2 meter sigaretten aan het stelen is, ter plaatse, treffen hem aan op de straat, identificatie, fouille negatief, verder onderzoek volgt.
  • Diefstal quad op Grenswachtstraat te Maaseik, een Nederlander doet een testrit met de te koop staande quad doch keert niet meer terug, aangever is hem gevolgd tot in Stramproy doch is hem daar uit het oog verloren.
  • Diefstal op M Koningstraat tnv ziekenhuis Maas en Kempen, uit een Labo werden twee computerschermen en drie Keyboards ontvreemd.
  • Moeilijkheden in herberg op de Bleumerstraat, uitbater en klant hebben een hoog oplopende woordenwisseling gehad. Niemand wenst klacht.
  • Verkeersongeval op de Boslaan om 16.00 uur te Dilsen, B.D. uit Dilsen rijdt bij het inhalen zijn voorganger H.D. uit Kinrooi aan waarna hij begint te slingeren en tegen de vangrail tot stilstand komt.

02-03-2008

  • Verkeersongeval vlucht op de Hagerweg te Maaseik om 03.00 uur, een roodkleurig minibusje, vermoedelijk klein SUZUKI busje oud model, rijdt weg richting Solterweg nadat hij omheining vernield heeft. Brokstukken worden aangetroffen, verder onderzoek.
  • Vechtpartij op Markt te Maaseik in een Horecazaak, betreft geschil tussen drietal Nederlanders en groepje Belgen. De aanleiding zou zijn geweest dat een van de Nederlanders een van de meisjes in haar billen / tasje geknepen zou hebben. Bij het uitwisselen van wederzijdse slagen zijn twee barkrukken beschadigd, welke door de Nederlanders vergoed werden voor het bedrag van 50 euro aan uitbater, twee Nederlanders hebben een hoofdwonde opgelopen. Geen van de partijen wenst klacht neer te leggen.

Vandaag 2 Maart 2008 zal de 132 ste Karnavalsstoet te Maaseik uittrekken onder aanvoering van Prins Wim I en hopelijk onder goede weersomstandigheden. De politie Maasland zet naar jaarlijkse gewoonte haar beste beentje voor om het hele gebeuren vlot en veilig te laten verlopen. Met ongeveer 40 collega's(waaronder twee Nederlandse collega's) gaan wij trachten het voor iedereen een gezellige dag te maken. Twee parkings zijn voorzien langs de Ringlaan en aan het Cultureel Centrum alsook in de ondergrondse parkeergarage van het nieuwe winkelpand Kloosterbempden, maak hier gebruik van zodat takeling niet nodig zal zijn. Omleidingen zijn voorzien en zullen in voege gaan vanaf 12.00 uur, gelieve hier maximaal gebruik van te maken indien u tussen 1200 en 1900 uur niet in de stad dient te zijn.

Maaseik Alaaf, Prins Wim I Alaaf