vrijdag 11 september 2009

Rijmaran met je caravan!

10-09-2009

  • Opzettelijke slagen op M Koningsstraat te Maaseik. S.S. uit Maaseik heeft slaag gekregen van E.R. uit Maaseik. S.S. werd verzorgd in ziekenhuis, heeft paar hechtingen, zou handelen over geldgeschil.
11-09-2009
  • Verkeersongeval op de Sportlaan te Maaseik om 10.40 uur. Een caravan staat geparkeerd voor de woning van H.W. Buschauffeur van De Lijn komt vanuit de Sportlaan rijdende richting Van Eycklaan. Ter hoogte van woning rijdt de buschauffeur tegen de geparkeerde caravan aan. Door de slag wordt de caravan in de voortuin geduwd. Hierbij is er zware schade aan de caravan en aan de bus. De buschauffeur is in schoktoestand overgebracht naar het ziekenhuis van Maaseik.





Groene goud

Normaal wordt hiermee ‘zeewier’ bedoeld. De Nederlanders gebruiken de term voor hennepkwekerijen. Sinds 2000 worden steeds meer hennepplantages opgerold. De hennepkwekers gaan daarbij alsmaar professioneler te werk. Het gaat allang niet meer over een paar hennepplantjes voor eigen gebruik. De uitwassen van hennep zijn bedreiging, intimidatie, diefstal van stroom, water, het onterecht ontvangen van een uitkering. Hennepkwekerijen zijn zeer brandgevaarlijk. Regelmatig veroorzaken hennepkwekerijen branden in woningen en schuren. Er is nu een verschuiving naar de ‘open-lucht-teelt’.
In Nederland worden nu maïsvelden gecontroleerd met een helikopter. Gisteren werden daarbij 45.000 planten ontdekt en opgedoekt.
In het artikel in Het Belang van Limburg dd 11-09-2009 staat dat er in Belgisch-Limburg geen controles met de helikopter gepland zijn. Klopt, niet gepland, ze zijn reeds uitgevoerd. Enkele controles in Belgisch-Limburg werden reeds uitgevoerd doch leverden vooralsnog geen resultaat op. In samenwerking met de PZ Maasmechelen, PZ NOL en de federale politie werden ook bij ons (PZ Maasland) de maïsvelden overvlogen. Resultaat: geen hennep. Nog niet!