donderdag 10 december 2009

U. Bolt het af....?

09-12-2009

  • Aantreffen geseind persoon op Ketelstraat te Maaseik. G.I. uit Lanaken diende nog een gevangenisstraf uit te zitten. Betrokkene overgebracht naar gevangenis Hasselt.
  • Poging Diefstal braak op Pelserstraat te Maaseik. Volledige appartement werd doorzocht doch op het eerste zicht werd niets ontvreemd.
  • Verkeersongeval op de Kleinbeekstraat te Maaseik om 20.25 uur. Een bewoner heeft een bestelwagen zien wegrijden na luide klap. Het muurtje voor ligt omver. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Steenkuilstraat te Dilsen om 13.45 uur. G.J. (54j) uit Dilsen rijdt op de Senator G Ruttenlaan en draait thv de Steenkuilstraat rechts af. Hij neemt hierbij zijn bocht te ruim en komt in aanrijding met M.T. (57j) uit Dilsen.
  • Drugs/plantage op Rijksweg te Dilsen. Tijdens een controle van een verdachte woning doet een man van Afrikaanse origine open. De politie vraagt de man zich kenbaar te maken. De verdachte zet het op een lopen. De man loopt zonder om te kijken over de Rijksweg richting Koppelstraat en dit op gevaar voor eigen leven. Een vijfhonderd meter verder kan de politieploeg de man onderscheppen. de verdachte betreft H.M.. Hij is de huurder van het pand, doch heeft deze woning volgens zijn zeggen onderverhuurd. In de woning treft de politie een plantage aan voor de teelt van cannabis van een 900-tal planten. Even later kan nog een verdachte aangetroffen worden. De twee verdachten worden op 10/12/2009 om 10.00 uur voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het betrof de negentiende (19) plantage die de politie Maasland dit jaar ontmantelde.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 22.00 uur. W.G. (37j) uit Kinrooi kwam over de Boslaan vanuit Genk gereden. Hij wilde rechtdoor rijden richting Rijksweg. M.B. uit Berg (NL) reed over Boslaan komende van Rijksweg en wilde aan Siemenslaan linksaf slaan. Hij zag tegenpartij niet aankomen en reed in diens linkerflank.
10-12-2009

  • Drugs op Sionstraat te Maaseik. Tijdens huiszoeking bij H.K. wordt een hoeveelheid speed en 2 liter GHB aangetroffen. Hij koopt deze in grotere hoeveelheid aan bij M.J. uit Sittard NL) omdat dit goedkoper is. Betrokkene wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.