vrijdag 14 mei 2010

Hier hadden St Truiden en Genk allebei prijs!

13-05-2010

  • Diefstal aanhangwagen op Weertersteenweg te Maaseik.
  • Brandstichting op A Claessensweg te Maaseik. Onbekenden hebben vuilbak in brand gestoken, geblust.
  • Aantreffen gestolen voertuig/achtervolging/onverantwoord rijgedrag op Bospoort---Dornerstationsstraat om 23.50 uur. De politieploeg ziet en hoort aan de Bospoort een moto volle snelheid vertrekken over de Maastrichtersteenweg. De moto heeft geen nummerplaat en er zitten 2 personen op. Er volgt een 20 km lange achtervolging tegen 200 km/u. Op een gegeven moment dooft de moto zijn licht en rijdt volledig in het donker verder. Op de Dornerstationsstraat springt de bijzitter van de moto af nadat ze bijna gevallen zijn en komt terecht in de struiken. Einde verhaal. De bestuurder stopt een beetje verder. Vtg werd getakeld, de moto bleek gestolen te Zonhoven. Bijrijder F.R. (28j) uit St Truiden werd gekwetst en was gekend voor diverse feiten net zoals de bestuurder U.S. (22j) uit Genk. Beiden werden gearresteerd.
  • Aantreffen gestolen voertuig op Rijksweg te Dilsen. Tijdens verscherpt toezicht stelt de politieploeg vast dat de bestuurder in de onmiddellijke omgeving van een gestolen voertuig aan te treffen is. R.J. uit Herpen (NL) werd gearresteerd. Betrokkene is gekend voor diverse feiten in NL.
  • Vandalisme op Bloemendaal te Dilsen. Een fiets werd op de motorkap van een jeep gegooid.
14-05-2010

  • Vandalisme op O Kerkstraat te Dilsen. Vier banden van wagen stukgestoken.
  • Verkeersongeval op de Diesterstwg om 06.00 uur. Op de middenberm thv Jagersborg werd een gele pyloon met verlicht verkeersbord D1 omgereden. Om 09.00 uur wordt de beschadigde wagen van R.M. (22j) uit Maaseik in de buurt aangetroffen. Hij had de ctl over het stuur verloren toen hij aan het GSM-en was.