dinsdag 27 juli 2010

Zat de duivel op zijn hielen?

26-07-2010
  • Verkeersongeval vlucht op de Duivelsbrugweg te Maaseik. Onbekend voertuig is in bocht rechtdoor gereden en tegen gevel gereden. Heeft daarna de vlucht genomen.
  • Opgefokte bromfiets op Rachels te Dilsen om 16.20 uur. Met verkeerstoezicht belast ziet de politieploeg een persoon op een bromfiets. Betrokkene is geen drager van een valhelm en verplaatst zich aan hoge snelheid. De ploeg wil overgaan tot interceptie. Op het moment dat betrokkene de politie ziet draait hij terug en rijdt over de pechstrook aan hoge snelheid weg. Een achtervolging vindt plaats. Op een gegeven moment vlucht de bromfietser een tuin in en laat hier zijn brommer achter. Voertuig wordt in de tuin aangetroffen, bestuurder is pleite. Bewoner blijkt "per ongeluk" de vorige eigenaar van de bromfiets te zijn. Ontkent elke betrokkenheid. Bromfiets getakeld, verder onderzoek.
  • Vandalisme voertuig op Dorpsstraat te Dilsen. Rechterbuitenspiegel afgebroken en kras op voertuig.
  • Verkeersongeval op de Oude Baan te Dilsen om 19.00 uur. H.A. (74j) uit Maasmechelen vertrekt bij haar zoon en rijdt zonder J.D. (22j) uit Dilsen gezien te hebben de rijbaan op. EAF.
  • Vandalisme op Langstraat te Dilsen. Ruiten gemeentehuis ingesmeten. Verder onderzoek.
  • Sturen spijts verval op Bosmolenlaan om 03.30 uur. H.O. (24j) uit Maaseik kan geen rijbewijs voorleggen, was reeds ingetrokken.
  • Sturen onder invloed/geen keuring op Diestersteenweg te Maaseik. G.G (25j) uit Maaseik rijdt met niet gekeurd voertuig en blaast "P", rijbewijs ingehouden.
27-07-2010

  • Bijstand medische dienst op de L Moenssenslaan (Kalei) te Dilsen. Medisch interventieplan afgekondigd. In de Kalei verblijven momenteel ongeveer 150 kinderen uit West-Vlaanderen. Enkele dagen eerder zijn er al enkele kinderen ziek geworden. Nu zijn er 16 kinderen afgevoerd naar het ziekenhuis met maag- en darmklachten. De medische interventieploegen blijven tot 12.00 uur ter plaatse voor verdere evaluatie. Er is nog geen vermoeden omtrent de juiste oorzaak. Vermoedelijk hetzelfde als vorige keer. Burgemeester in kennis. Betreft weer een groep uit Waregem, zelfde regio als vorige kampeerders. Ouders werden verwittigd om kinderen op te halen en er zou vervoer geregeld worden voor de overigen.